İpekyolu Belediyesi’nde yeni bir skandal: SİT alanında izinsiz kazı ve tahribat

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın İpekyolu İlçesinde kayyım tarafından yönetilen belediye yeni bir hukuk skandalına imza attı. Belediye, Cumhurbaşkanlığı tarafından kesin korunacak alanlar listesine aldığı Erçek Gölü sahilinde Doğa Koruma Kurulu’ndan habersiz hiçbir işlem tesis edilmeden SİT alanında onaylanmamış bir projeyle park yapımına başladı.

Van’ın İpkeyolu ilçesinde bulunan Erçek Gölü 9 Nisan 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından kesin korunacak alanlar listesine alındı. “Van İli, İpekyolu ve Tuşba İlçeleri sınırları içerisinde yer alan Erçek Gölü Potansiyel Doğal Sit Alanı aşağıdaki haritada gösterildiği şekliyle Bakanlık Makamının 09/04/2020 tarihli 85288 sayılı olur’u ile “Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Doğal Sit Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edilmiştir” kararı alınmıştı. Karar üzerine kesin korunması gereken bölgede büyük bir doğa tahribatı yapılarak, Cumhurbaşkanlığınca alınan karar hiçe sayıldı.

İpekyolu Belediyesi’nde yeni bir skandal: SİT alanında izinsiz kazı ve tahribat - ercek 20200617134353

Daha önce ‘İpekyolu Belediyesi’nde şimdi de ‘yandaş yolsuzluğu’ başlığıyla gündeme getirdiğimiz haberde belirtilen ihaleyi parçalara bölerek 20 ve üstü doğrudan temin yapılmak suretiyle yapılan kanunsuz işlemlerin yanı sıra aynı yerde bir hukuk skandalına daha imza atıldığı ortaya çıktı. Park inşaatın devam ettiği alanda iş makinalarıyla gelişi güzel kazılar yapılarak, ciddi tahribatlar ve inşaat faaliyetleri yürütülüyor. Fazla göze çarpmaması için çalışmalara, Destek Hizmetleri, Park Bahçeler ve Fen İşleri Müdürlükleri üzerinden doğrudan teminler yapılarak devam edilirken, çalışmaların yapıldığı alan korunması gereken SİT alanı olmasına rağmen hiçbir izin ve resmi başvurular yapılmaması dikkat çekiyor. Bölgede onaylanmış bir projenin olmadığı ve çalışmaların bu kapsamda yapıldığı iddia edildi.

İpekyolu Belediyesi’nde yeni bir skandal: SİT alanında izinsiz kazı ve tahribat - Ipekyolu Park

Savcılar ve ilgili korumlar göreve davet edildi

Türkiye genelinde SİT alanı ilan edilen alanlarda yapılan her çalışma için ilgili kurumlardan izin alınmasına rağmen Van’da izinsiz olarak yapılan doğa katliamıyla ilgili açıklamalarda bulunan çevreciler ise yetkili kurumları göreve çağırdı. Çevreciler, “Burada açık bir hukuksuzluk yaşanıyor. Savcılar ve ilgili kurumların derhal konuyla ilgili soruşturma başlatması gerekiyor” çağrısını yineledi.

Konuyla ilgili görüşmek istediğimiz İpekyolu Belediyesi ise yetkili kişiler olmadığından dolayı bilgi verilmedi.

Not: aşağdaki adreste Sit alanı bilgileri yer almaktadır

Alana ait koordinat ve parsel bilgileri www.says.gov.tr adresinde mevcuttur.

Serhat News

Tepki Ver | sinirli1
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İpekyolu Belediyesi’nde yeni bir skandal: SİT alanında izinsiz kazı ve tahribat

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. Avatar
    5 Ağustos 2023, 14:42

    […] Erçek Mahallesi’nde 10 dönümlük arsası bulunan Adil Ertuş, İpekyolu Belediyesi’nin arsasına […]

  2. Avatar
    24 Ağustos 2023, 23:59

    […] Garaj Amirliği ve Atık Merkezi inşaatlarında da incelemelerde bulundu. İncelemelerde bulunan Erçek Flamingo Parkı ise Sit alanında izinsiz yapıldığı ortaya […]

    Cevapla
  3. Avatar
    11 Eylül 2023, 16:21

    […] yapılan usulsüzlük tartışmaları devam ederken, daha önce basına yansıyan ve sit alanında onaysız yapılan park işi ise hâlâ sürüyor. İhale parçalara bölünerek, doğrudan […]

    Cevapla
  4. Avatar
    11 Eylül 2023, 17:15

    İnşallah bu giden kayyumun tüm yaptığı hukuksuzluklar giderayak usulsüz torpille işe aldığı kişiler soruşturulur

    Cevapla
  5. Avatar
    15 Eylül 2023, 12:56

    […] İpekyolu Belediyesi’nde yeni bir skandal: SİT alanında izinsiz kazı ve tahribat […]

    Cevapla