İpekyolu Belediyesi’nde şimdi de ‘yandaş yolsuzluğu’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın İpekyolu Belediyesi’nde yapılan bir park yapım işinde ihaleye çıkmadan belediye tarafından yapılmaya başlanırken, işler ise 20 parçaya bölünerek yandaş kişilere doğrudan temin yolu ile verilmeye başlandı. İşi yapan Park Bahçeler Müdürlüğü ise bünyesinde bulunan mühendisleri farklı yerlere sürerek,  yerlerine de uygulamaya itiraz etmeyen bazı mühendisleri aldı.

Daha önce de çifte maaş ve bazı yolsuzluklarla ismi anılan İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü A.G, tekrar tartışmalara neden olan bazı uygulamalara imza attı. Van Valiliği yazılarına rağmen ve sözleşmeli personel olmasına rağmen çifte müdürlük sürdüren A.G, son olarak müdürlük bünyesinde uzun yıllardır görev yapan iki peyzaj mimarı, bir ziraat mühendisi bir ziraat teknikerini farklı alan ve birimlere gönderdi. Kendi ekibini farklı yer ve birimlere gönderen A.G, Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bir makina mühendisi bir peyzaj mimarı alımı yaptı. A.G, alımla birlikte Park Orman’daki yeşil alanları özel sektörün hizmetine açarken, Erçek Beldesi’nde yapımına başlanan Sahil Parkı’nda ise birçok usulsüzlüğe imza attı.

İpekyolu Belediyesi’nde şimdi de ‘yandaş yolsuzluğu’ - ipekyolu belediyesi yandas alimi 1

Park Orman ranta açıldı

Daha önce Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yerine yapılan ve kentin en büyük parklarından biri olan Park Orman’da Maliye Hazinesi ile yapılan sözleşmede parkın içinde bulunan üç büfenin sadece kapalı alanda satış yapmasına yönelik karara alınmıştı. Karara rağmen, parkın bütün yeşil alanı kafelerin hizmetine verdi. Alanda bulunan bazı oyun alanları dahi söküldü. Eskiden yurttaşların gidip oturduğu alanlara sandalye bırakan büfe yetkilileri, alanın tamamını paralı hale getirdi. Uygulamaya tepki gösteren yurttaşlar ve çevre esnafı ise kanunsuz uygulamanın iptal edilmesini istedi.

Belediyenin yapacağı iş yandaşa akmaya başladı

Park Bahçelerin yapımına başladığı Van’ın Erçek bölgesinde bulunan Sahil Parkı’nın ikinci etabı ise tartışmalara neden oldu. Müdür A.G, belediye imkanları kısarak parkı ihaleye çıkmadan belediye kaynaklarıyla yapacağını açıkladığı parkın altında farklı bir oyun ortaya çıktı. Parkın yapımı devam ederken, kanuna aykırı olarak parktaki işleri 20 parçaya bölerek doğrudan teminlerle belirli firmalara vermeye başladı.  Konuyla ilgili görüştüğümüz bir belediye yetkilisi yapılan uygulamanın Kamu ihale Kanunu’na aykırı olduğunu belirterek, doğrudan teminlerde kırım olmadığı için belediyenin de ciddi bir zararın içine çekildiğine dikkat çekti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İpekyolu Belediyesi’nde şimdi de ‘yandaş yolsuzluğu’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Avatar
    29 Temmuz 2023, 18:31

    Yav aynen AMK gazetesi gibi gazetesiniz…sizden olmayana yandaş diyip duruyorsunuz siz ne B@KSUNU$ ..
    Yandaş gazetesiniz

    Cevapla