Katledilen Şakeremi defnedilecek: Bugün 17 yaşında olacaktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jina Amini protestolara katılan ve günler sonra ölü bulunan 16 yaşındaki Kürt kızı Nika Şakeremi’nin cenazesi ailesine teslim edildi.

Jina Mahsa Amini’nin katliamı ardından patlak veren Tahran’daki gösterilere katıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan 16 yaşındaki Kürt kızı Nika Şakeremi’nin cansız bedeni İran güvenlik güçleri tarafından 8 gün sonra Loristan eyaletindeki ailesine teslim edildi.

Oslo Merkezli İnsan Hakları Örgütü Hengaw Sözcüsü Jila Mojesteri’nin www.serhatnews.com

’a verdiği bilgiye göre Nika Şakeremi’nin nasıl öldüğü bilinmiyor.

Nika’nın Lordistan Eyaleti’nin Xuremawa kentinde doğum gününü olan bugün defnedilmesi planlanıyor. Nika yaşasaydı bugün 17 yaşında olacaktı.

Nika’nın amcası Ateş Şakeremi, Twitter’dan yaptığı açıklamada, Kahrizak cezaevinden teslim aldıkları Nika’nın yüzü ve kafasındaki morluklar ve yaraların göründüğünü söyledi.

Nika’nın amcası, cenazesinin doğum günü olan 3 Ekim Pazartesi günü Zagros Dağlarına iade edileceğini ve defnedileceğini söyledi.

Şakeremi, güvenlik güçlerinin aileyi Nika’nın cenazesinin Xuremawa’da defnedilmesine izin vermeyecekleri yönünde tehdit ettiğini belirterek,  Xuremawa halkını cenazeye katılarak kendilerine destek olma çağrısı yaptı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Katledilen Şakeremi defnedilecek: Bugün 17 yaşında olacaktı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir