Kürt Siyasetçi Mehmet Sincar ölümünün 30’uncu yıldönümünde anıldı

featured
MA
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Batman’da 1993 yılında katledilen DEP Milletvekili Mehmet Sincar, Kızıltepe İlçesinde bulunan mezarı başında yüzlerce kişi tarafından anıldı.

Batman’da 4 Eylül 1993’te gerçekleştirilen saldırıda katledilen Demokrasi Partisi (DEP) Milletvekili Mehmet Sincar, ölümünün 30’uncu yıldönümünde  Mardin’in Kızılpete ilçesinde bulunan mezarı başında anıldı. Kızıltepe’de bulunan Nirvana Düğün Salonu önünde bir araya gelen ve aralarında Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in de olduğu yüzlerce kişi, alkışlarla mezarlığa doğru yürüyüşe geçti. Sincar’ın fotoğraflarını taşıyan kitle sık sık, “Mehmet Sincar ölümsüzdür” sloganı attı. Mezarda bir araya gelen yüzlerce kişi bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Kürt Siyasetçi Mehmet Sincar ölümünün 30’uncu yıldönümünde anıldı - Kurt Siyasetci Mehmet Sincar olumunun 30uncu yildonumunde anildi1

‘Unutmayacağız!’

Sincar’ın kabri başında konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, devlet hesap verene kadar mücadele edeceklerini söyleyerek, “Devlet şunu çok iyi bilsin ki, 30 yıl değil, 300 yıl daha geçse bizler unutmayacağız. Bu halkı hafızasızlaştırmak istiyorlar ama onlar bu halka hafızasını unutturamayacaklar. Bu halk yaşananları unutmaz ve sahip çıkar. Arkadaşlarımızı katlederek bizi mücadele çizgisinden uzaklaştırmak istediler ama bugün milyonlar, bu mücadele yolunda ilerliyor ve sahip çıkıyor. Bütün dünya biliyor ki Kürt halkı dili, kimliği için mücadele ediyor. Bu devlet yüzyıllık siyasetiyle Kürtlerin demokratik siyaset yürütmesini istemedi. Ama bizler buradan şunu tekrar söylüyoruz; Mehmet Sincar’ın katillerini tanıyoruz. Belki Hizbulkontra olarak adlandırırlar ama devlet de bunun kimin yaptığını biliyor. Bu katliamın faili devlettir. Bu katliamın arkasında devletin kendisi, zihniyeti vardı. Bugün meşru yöntemlerle bu çetelere siyaset yaptırıyorlar. Ama Kürtler bugün bu devletin kimlerle ittifak ettiğini iyi biliyor. Bu devlet 90’lı yıllarda yürüttüğü siyaseti şimdi ‘meşru’ göstererek yapmaya çalışıyor. Ama bu halk bunları iyi tanıyor, unutmayacak. Biz burada Sincar’ın mezarı başında söz veriyoruz; bizler bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu mücadele başarıya ulaşana kadar boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Ardından konuşan Sincar’ın eşi Cihan Sincar ise mücadeleyi büyüteceklerini ifade ederek, davalarını yaşatacaklarının sözünü verdi.

 Anma programı Sincar’ın kabrine bırakılan karanfil ve “Mehmet Sincar ölümsüzüdür” sloganlarıyla son buldu.(MA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kürt Siyasetçi Mehmet Sincar ölümünün 30’uncu yıldönümünde anıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir