MGM’den 5 il için turuncu, 18 il için sarı kod uyarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MGM, 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. 5 il için turuncu, 18 il için ise sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Türkiye’nin genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, (Malatya hariç) bölge kentlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmini yürüttü.

Yağışların Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Ankara, Kırıkkale, Konya, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Çankırı ve Hakkari ile Isparta’nın doğu çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların batı kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

MGM’den 5 il için turuncu, 18 il için sarı kod uyarısı - hava tahmini

5 il için turuncu, 18 il için sarı kodlu uyarı

Meteorolojiden 5 il için turuncu kodlu toz taşınımı uyarısı yapılırken, 18 il için ‘sarı’ kodlu kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı.

MGM’den yapılan uyarıda, Ankara, Antalya, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Hakkari, Kayseri, Kırşehir, Konya, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Siirt, Tokat, Van, Yozgat, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Batman ve Şırnak’ta vatandaşların oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olması istendi.

MGM’den 5 il için turuncu, 18 il için sarı kod uyarısı - hava tahmini 1

Toz taşınımı uyarısı

Mardin, Diyarbakır, Siirt, Batman, Şırnak, Hakkari, Van, Bitlis ve Muş çevrelerinde etkili olacağı tahmin edilen toz taşınımı ile beraber bölgede görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, kuvvetli güney yönlü rüzgar, ulaşımda aksamalar ve yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MGM’den 5 il için turuncu, 18 il için sarı kod uyarısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    9 Ekim 2023, 10:16

    […] Meteoroloji Genel Müdürlüğü aralarında Hakkari, Van ve Kars’ın da bulunduğu 14 kent için sarı kodlu uyarı yayınladı. 14 kentte sağanak ve kuvvetli fırtına bekleniyor. […]

    Cevapla