Muş Newrozu’nda seçimlerde 3 sıfır yapma sözü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muş Newrozu’nda konuşan HDP’li Ömer Öcalan, tecride tepki göstererek, “AKP-MHP iktidarına karşı Newroz alanında binlerce Kawa var” dedi. 

Muş’ta Gar İstasyonu’nda gerçekleştirilen Newroz programı sona erdi. HDP milletvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Ömer Öcalan’ın konuşmacı olarak yer aldığı Newroz’da alan HDP ve Yeşil Sol Partisi bayraklarıyla süslendi. Sloganlar eşliğinde alana giriş yapan kitle, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük ağırlaştırılmış tecride tepkisini haykırdı. Saygı duruşuyla başlayan programda sık sık “Hükümet istifa” sloganları yükseldi.

‘3 sıfır yapma’ sözü

HDP Muş İl Eşbaşkanı Savcı Arslan, ülkedeki sosyal ve ekonomik krizlere işaret ederek, AKP- MHP iktidarını önümüzdeki seçimlerde göndereceklerini vurguladı. Arslan, “Seçimlerde 3 sıfır yapma ve belediyeyi alma sözü veriyoruz” dedi. Konuşmalar sık sık, “Newroz pîroz be” sloganı ile kesildi.

HDP, Yeşil Sol Parti ve DBP’li yöneticiler de yurttaşları selamladı. Daha sonra Erol Yalvarcı’nın Kürtçe yazdığı Newroz şiiri okundu. 

HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Newroz’un acı ve yıkımın gölgesinde kutlandığına vurgu yaptı. Koçyiğit, “Demokratik, eşit ve özgür bir Türkiye’nin anahtarı Kürtlerin elinde. Bizi buralara getiren bizi kimliğimize kavuşturan Sayın Öcalan’ın büyük emeği var. Buradan iletelim; Newroz’un kutlu olsun Sayın Öcalan” dedi. 

‘Kürtleri statüsüz bırakmak istiyorlar’

Zalimlere ve Dehaklara karşı Kawa’ların yüzyıldır direndiğini belirten HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan ise, AKP-MHP iktidarına karşı Newroz alanında binlerce Kawa’nın yer aldığını vurguladı. PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın üzerinde süren ağırlaştırılmış tecride dikkat çeken Öcalan, “4 parça Kürdistan’da Kürt halkını statüsüz, iradesiz ve kimliksiz bırakmak istiyorlar. Bu ülkede madem hukuk var neden Sayın Öcalan için geçerli değil ve uygulanmıyor, Neden Sayın Öcalan üzerinde tecrit politikaları yürütülüyor? Neden Sayın Öcalan’la görüşmelerin önünü açmıyorlar?” diye sordu. 

3 gözaltı 

Milletvekillerin konuşmasının ardından Newroz alanına giren polisler, 3 genci gözaltına aldı. Gözaltılara, sanal medya paylaşımları gerekçe gösterildi. Alandaki gençler duruma tepki gösterdi. 

Mîr Perwer anıldı

Ardından Baran Bozyel sahne aldı. Kitle, Paris’te katledilen Muşlu sanatçı Mir Perwer için slogan attı. Bozyel, “Mir Perwer’i saygıyla anıyorum. Kürt olduğumuz için sanatımız bile engelleniyor” dedi.

Bozyel’in şarkılarının ardından “ “Bijî Newroz” sloganları eşliğinde Newroz ateşi yakıldı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muş Newrozu’nda seçimlerde 3 sıfır yapma sözü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir