Muş’ta bir çoban tarlasında göktaşı buldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muş’un Korkut ilçesine bağlı Yünören köyünde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan Hıyasettin Senem tarlasında göktaşı buldu.

Alparslan Diyarı isimli yerel internet sitesinde yer alan habere göre, arazide bir süre mantar toplamak için gezen ardından tarlasını kontrole giden Hıyasettin Senem’in tesadüfen gördüğü taşlar dikkatini çekti. Toprağa gömülü taşı tek başına çıkaramayınca amcasından yardım isteyen Senem, kazma kürek yardımı ile topraktan çıkardıkları taşı traktörle köye götürdü.

Hıyasettin Senem daha sonra taşları incelemesi için Afet Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğretim Üyesi Dr. İskender Dölek’e gösterdi. İlk incelemelerin ardından gök taşı olma ihtimali yüksek olan taşlar için detaylı inceleme yapılmasına karar verildi.

Birkaç yöntem ile taşların gök taşı olup olmadığının tespit edilebildiğini belirten Dölek, “Gök taşı olduğundan şüpheleniyorlar. Çünkü bu aralar çok yoğun bir şekilde gök taşının düşmesine şahit olduk. Basit birkaç deney uygulayarak taşların yapılarıyla ilgili fikir edinmeye çalıştık ama kesin sonuçlar taşlara ait ufak numunelerin jeoloji laboratuvarlarında incelenmesiyle daha net, kesin bilgiler alınır. Vatandaşlarımızın akıllarında soru işaretini böylece kaldırmış oluruz” dedi.

Serhta News

Tepki Ver | mutlu1
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muş’ta bir çoban tarlasında göktaşı buldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir