Muş’ta işçilerin saman mesaisi başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin önemli tahıl üretim merkezlerinden Muş Ovası’nda, ot hasadının ardından işçilerin saman mesaisi başladı.

Muş’ta ot hasadının ardından işçilerin saman mesaisi başladı. İşçiler, hava sıcaklığının 35 dereceyi bulduğu kentte sabahın erken saatlerinde tarlaya gelerek tonlarca samanı kamyonlara yüklüyor. Aşağısızma ve Boyuncuk köylerinde artan hava sıcaklığına rağmen mesailerini sürdüren işçilerden Fırat Demir AA muhabirine, geçimlerini yazın tarlalarda çalışarak sağladıklarını söyledi.

Muş'ta işçilerin saman mesaisi başladı - AA 20230718 31707553 31707544 MUSTA OT HASADININ ARDINDAN ISCILERININ SAMAN MESAISI BASLADI

‘Sıcak altında eve ekmek götürmek için saman yüklüyoruz’

Havanın sıcak olmasının işlerini olumsuz etkilediğini anlatan Demir, “35 derece sıcağın altında eve ekmek götürmek için saman yüklüyoruz. Sabahın erken saatlerinden başlayarak akşam saatlerine kadar toz, duman içerisinde çalışıyoruz. Havalar çok sıcak, rüzgar estiğinde ise yüzümüz, gözümüz saman içinde kalıyor. Buna rağmen çalışmak zorundayız. Çünkü yapacak başka işimiz yok” dedi.

Bayram Toksun da zor şartlarda hayvanların kışlık ihtiyacını hazırladıklarını anlatarak, geçen yıllara göre hasadın çok iyi olduğunu aktardı.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muş’ta işçilerin saman mesaisi başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir