Oktay Candemir: AKP’li Aras’a Allah söyletti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Van eski İl Başkanı Abdullah Aras, bayramlaşma töreninde dedi ki: “ Sayın vekilimin dile getirdiği gibi Sayın Cumhurbaşkanına oyumuzu vereceğiz. Ama milletvekillerine vermeyeceğiz. Van’ın sokaklarını dolaşıyoruz Allah şahittir tablo bundan ibarettir. Birbirimizi kandırmayalım.” dedi.

Kendisinin bunu söylediği videolar bize geldi ve bizde yayınladık. Açık açık, aleni bir biçimde ‘Milletvekillerine oy vermeyeceğiz” diyor.

21 yıldır ilk defa bir AKP’linin doğru söylediğine tanık olduk der demez hevesimiz kursağımızda kaldı. Aras, kendi açıklamasını kendisi yalanladı. Diyor ki; “ Ben öyle bir şey demedim”… Yahu dedin, aha ses kaydın, aha görüntün orada. Bir kerede söylediğinizin arkasında durun.

Birbirinizi kandırabilirsiniz ama bizi kandıramazsınız. Karakolda doğru söyler, mahkemede şaşarsınız.

Söyleyen onlar, suçlu yine biz oluyoruz.

AKP’lilerin bir huyu daha var, bu tür görüntülü konuşmaları, ses kayıtlarını bile inkâr ediyorlar. Birçok haberimizde “Elinde kanıt varsa getirin, bizde inanalım” diyorlar. Belgeyi, görüntüyü getirince de inkâr ediyorlar. İşlerine gelmediği zaman bir kulağının üzerine yatıveriyorlar.

Paylaştığımız görüntü üzerine konuşmanın bizzat sahibi eski İl Başkanı ve aday adayı Abdullah Aras, twitterda bana cevap vermiş: “ AKP’den başka hiçbir yere bir oyumuz gitmez. Benim yaptığım parti içi demokratik anlayıştır. Sizin içinizde fırtınalar kopuyor, ama eleştiri hakkınız yok. İşte aramızdaki fark bu” demiş. Seçimden sonra seni kapının önüne koydukları zaman, anlarız parti içi demokrasinizi!

Bunları monarşiyle yönetilen partinin mensubu söylüyor, o nasıl bir parti içi demokrasiyse artık. Sizde parti içi-dışı demokrasi yok, parti üstü anti-demokratik anlayış var. Hepiniz tek adamın ağzına bakıyorsunuz. Deprem anında bile Reisin uykudan uyanmasını beklediniz. Reis onay vermeden öksüremiyorsunuz, abdest almaya gidemiyorsunuz.

Hangi demokrasiden söz ediyorsunuz, halkın yüzde 70 oyu ile seçilmiş belediye başkanına kayyum atamak mı demokrasi!

20 yıl boyunca okumuş, 2-3 üniversite bitirmiş ve alnının teriyle işe girmiş kamu görevlisini hukuksuz gerekçelerle işten attıktan sonra yerine liyakatsız birini torpille işe almak mı sizin demokrasiniz!

Sizde ne parti içi, ne de parti dışı demokrasi var. Sizi kartopu yapıp tepeden aşağı yuvarlasak ne üstünüzden, ne altınızdan ne de ortanızdan demokrasi çıkar.

Tamam, parti içi demokrasiniz sizin olsun ama sakın parti dışı demokratik olmaya çalışmayın. Her şeyiniz zarar!

Sizin kalbinizden, beyninizden demokrasi geçmez, olsa olsa “ Bana da bir şey düşer mi” duygusu geçer.

Reisin her dediğine ‘Padişahım çok yaşa’ diyen sonsuz biat kültürünüzden başka ne var?

Görende bunlar demokrasi mücadelesinde yıllarca içeride yattı, işkence gördü, Abdullah Aras işkencede sır vermedi zannedecek. 27 Mayıs ve 28 Şubat darbesi sizin geleneğe karşı yapıldığında niye vermediniz bu demokrasi mücadelesini. 28 Mayıs’ta, 1 Mart’ta sokağa çıkıp “Demokrasi” deseydiniz de kaç yıl yatsaydınız ne olacaktı?

Sonra buldunuz FETÖ diye bir oyuncak, onunla demokrasicilik oynuyorsunuz. Kedinin fare ile oynadığı gibi oynuyorsunuz. ‘Öldürmek yok, kendimize bir süre bununla oynayalım’ diyorsunuz.

Sizin bize demokrasiden söz etmeniz, tereciye tere satmak gibi olmuş. Siz kim, demokrasi kim?

Bizde bu açıklamayla doğru yolu buldunuz, sanıyorduk. ‘Oy vermeyeceğiz’ dedikleriniz artık size ne dediyse anında tornistan yaptınız. Ama dediniz, ses kaydı yayınlandı gitti.

Zaten hepimiz biliyorduk ama Aras’ın açıklaması teyit etmiştir. AKP Van’da seçimi kaybetmiştir. “Allah söyletti” derler ya, Aras’ın açıklaması tam da odur.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Oktay Candemir: AKP’li Aras’a Allah söyletti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir