SP Van İl Başkanlığı’nın Van gündemi: Eğitim ve öğretim

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı bu hafta gündemine eğitim alanında yaşanan sorunları yatırarak “Eğitim ve Öğretim” başlığı altında bir araya gelecek.

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı bu hafta ki Van gündemini kamuoyuna duyurdu. İl Başkanlığı’nın bu haftaki gündeminde “Eğitim ve Öğretim” başlığı yer alacak. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının pazartesi günü başladığına değinilen açıklamada, birçok öğrenci velisinin kırtasiye başta olmak üzere okul masraflarının çok yüksek olması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadığına dikkat çekildi.

‘Eğitim-öğretim lüks olmuştur’

Okul tarafından öğrencilere gönderilen 30-40 kalemlik ihtiyaç listelerine tanıklık edildiğine vurgu yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Bu ihtiyaç listelerini de dar gelirli ailelerin karşılamasının imkansız olduğunu görüyoruz. Bazı evlerde 1’den fazla öğrenci olduğunu düşündüğümüz takdir de masraflarda katlanarak gidiyor. Birçok ailenin eğitim öğretim masraflarını karşılama da sıkıntı çektiğini şahit oluyoruz. Bazı okullarda velilerden bir top A4 kağıdı istendiğine de şahit oluyoruz. İlk ve orta öğretimde okul masraflarını ciddi maliyetler getirdiği ülkemizde bir de yüksek öğretim de öğrencisi olan velileri göz önünde bulundurduğumuz da en temel insan hakkı olan eğitim öğretim lüks olmuştur. Kırtasiye masraflarının geçtiğimiz yıllara göre 4-5 kat artmış durumda, her okulun ayrı kıyafet uygulaması ve bunun yanında kıyafetlerin sadece birkaç noktada satılması fiyatların yüksek olması rekabet olmaması da ayrı bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır.”

‘Kriz okul masraflarını katlamıştır’

Okul servis ücretlerinin de aynı şekilde 4-5 kat arttığına vurgu yapılan açıklamada, ülkede yaşanan ekonomik krizin okul masraflarını katladığını ve öğrenci velilerinin ciddi anlamda sıkıntıya düşmesine neden olduğunun altı çizildi. Açıklamanın devamı şu şekilde: “Van özelinde ise okulların başlaması zaten kişi başına düşen milli gelirde son sıralarda ilimiz de birçok aile için daha da büyük sıkıntı haline gelmiştir. Van’da 11 yıl önce yaşanan depremden bu yana hala barakalarda eğitim öğretim yapıldığını da hatırlatmak isteriz. Örnek vermek gerekişe Van’ın merkezin de İpekyolu ilçemizde Vali Mithat Bey İlköğretim okulunda baraka sınıflarda eğitim öğretim yapılmaktadır.”

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı’nın talepleri ise şu şekilde:

* Geliri olmayan ailelere mutlak suretle kırtasiye ve okul kıyafetleri için destek verilmeli.

* Velilerden ya da öğrencilerden A4 kâğıdı istenmekten vazgeçilmelidir.

* Velilere gönderilen ihtiyaç listeleri mutlaka azaltılmalı ve daha dengeli hale getirilmelidir.

* Tüm okulların depreme karşı dayanıklı olması ve bu konu da ki eksikliklerin giderilmesi elzemdir.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SP Van İl Başkanlığı’nın Van gündemi: Eğitim ve öğretim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir