SP’nin Van gündemi: Kent Müzesi ve Kültür Evi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı’nın bu haftaki gündeminde 4 yıl önce yapılacağı sözü verilen ancak milyonlar harcanarak yapılmayan Van Kent Müzesi ve Kültür Evi’ni ele alınacak.

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı bu haftaki gündemine Van Kent Müzesi ve Kültür Evi’ni alacak. Müze ve kültür evi için 2018 yılı Ekim ayında dönemin Van Valisi ve VBB Başkan Vekilinin talimatlarıyla restorasyon proje çalışmalarına başlanıp milyonlarca para harcansa da hayata geçirilmeyerek iptal edildi.

‘Milyonlarca para harcanan proje iptal edildi’

Saadet Van İl Başkanı Özay İlhan, kentin kültürel ve toplumsal hafızasını oluşturacak Van Kent Müzesi için valilikte 2 ayrı değerlendirme toplantısının yapıldığına dikkat çekti. İlhan, “Daha sonrada ilgili kurum müdürleri, akademisyenler, meslek odaları temsilcileri, STK temsilcileri,  okul mezunları, kültür ve sanat çevreleriyle, teknik elemanların katılımıyla farklı tarihlerde ‘Van Kent Müzesi Çalıştayı’’ gerçekleştirildi. Sonuç olarak Eski Endüstri Meslek Lisenin yerine Van Kent Müzesi yapılacak diye milyonlarca para harcandı ve sonraki yıllarda göreve gelen Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili tarafından proje iptal edildi.

‘Van’da yapılan bir çok iş yarım bırakıldı’

2020 yılında Tekel Binası için ‘Kültür Evi’ olacak diye çalışmalara başlandığına dikkat çeken İlhan, “Her ne hikmetse 1 yıldır restorasyonu tamamlanan Tekel Binası Kültür Evi olarak faaliyete geçemedi, içine hırsızlar bile dadandı. 11 yıldır Van’da yapılan birçok iş ya yarım bırakıldı, ya da yapılıp çürümeye terk edildi.Tekel Binasının aynı akıbeti yaşamaması adına; bir an evvel Valiliğe bağlı Van Kent Müzesi ve Kültür Evi olarak faaliyete geçirilmeli harap olmaktan kurtarılmalıdır. Ayrıca ilçelerimizde de Kaymakamlıklar tarafından Kent Müzeleri açılması için çalışmalara başlanmasını tavsiye ediyoruz” çağrısında bulundu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SP’nin Van gündemi: Kent Müzesi ve Kültür Evi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir