Sputnik için grev kararı alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TGS, TİS görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından Sputnik Türkiye Ofisi için grev kararı aldı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı’nın (Sputnik) Türkiye çalışanlarına yönelik işverenle yürüttüğü Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine grev kararı aldı. Sendika grev kararını Şişli’de bulunan Sputnik Türkiye ofisine astı. Sendika, ofis önünde açıklama yaptı. Rusça ve Türkçe yazılı “Hakkımızı istiyoruz” pankartının taşındığı açıklamada, “Sakin olun greve başlıyoruz”,  “İşimi seviyorum maaşımdan nefret ediyorum”, “Sputnik’e sendika” dövizleri taşındı. 

‘Kapılar kapanıyor’

Açıklama yapan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, bugünün basın bayramı günü olduğuna işaret ederek, böyle bir günde çalışanların en temel haklarını görmezden gelen ve Türkiye hukukunu tanımayan işverenleri konuştuklarını söyledi. Türkiye’de ağır bir ekonomik kriz olduğunu ifade eden Durmuş, her gün gelen zamların çalışanların hayatını zorlaştırdığını vurguladı. Durmuş, “Ekonomik olarak bu kadar sıkıntı yaşadığımız bu dönemde aynı tempoda çalışıyor ve hatta daha iyi işler yapmaya çalışıyoruz. Ancak insanca yaşanacak bir ücret istediğimizde yüzümüze kapılar kapanıyor ve işten atılmakla tehdit ediliyoruz. İşte bu yüzden geçtiğimiz Şubat ayında toplu iş sözleşmesi müzakerelerine başladığımız Sputnik’te grev kararımızı asıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Haklı taleplerimizi karşılayın’

Müzakerelerde uzlaşmak yerine baskıların arttığını belirten Durmuş, Sputnik yönetiminin küçülmeye giderek, 20 kişiyi işten çıkaracaklarını söylediğini aktardı. Sendikalarına üye olan çalışanlarına istifa etmeleri konusunda baskı yapıldığının altını çizen Durmuş, çalışanların sendikaya üye olmaları ve toplu iş sözleşmelerini imzalamalarının Anayasal bir güvence olduğunu ifade etti. Durmuş, “Üyelerimizin haklı taleplerini karşılayın ve bu süreci grev uygulamasına başlamadan bitirin. Yeniden çalışma barışını sağlayın ve üyelerimizi geçim kaygısından uzaklaştırın. Bugün sadece grev kararını asıyoruz. Ancak taleplerimize kısa sürede olumlu bir yanıt verilmediği takdirde fiili grev uygulamasını gecikmeden başlayacağız” diye belirtti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sputnik için grev kararı alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    29 Ağustos 2023, 21:43

    […] sendika hakkı ve atılan gazetecilerin işe geri alınması için 17 Ağustos’ta başlattığı grev devam ediyor. Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) grevin 13’üncü gününde konuya […]

    Cevapla