1. Haberler
  2. Güncel
  3. Tarihi Van Kalesi eteklerinde ‘Dünya Kahvaltı Günü’ etkinliği

Tarihi Van Kalesi eteklerinde ‘Dünya Kahvaltı Günü’ etkinliği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da, kahvaltı kültürünü tanıtılmasını sağlamak amacıyla bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ‘Dünya Kahvaltı Günü’ etkinliği’, kaledeki eski Van evi önünde yoğun bir katılımla yapıldı.


Van‘da 2014’te 51 bin 793 kişinin katılımıyla ‘Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası’ rekorunun kırılması sonrası, Van kahvaltısını dünyaya tanıtmak amacıyla 2 yıl önce 5 Haziran, ‘Dünya Kahvaltı Günü’ olarak ilan edildi. Yaylalarda yetişen endemik bitkilerin karışımıyla yapılan otlu peynir, yüksek rakımlı yaylalardan elde edilen ‘karakovan balı’, un, tereyağı ve yumurtanın karışımıyla oluşan ‘murtuxa’ ve bölgeye özgü tereyağında kavrulan ve öğütülmüş buğdayla hazırlanan kavut gibi birçok kahvaltı çeşidi bulunan Van kahvaltısı, kentin önemli kültürel mirası olma özelliği taşıyor. Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde,  5 Haziran ‘Dünya Kahvaltı Günü’ ilan edilmesinin ardından, bu yıl 3’üncüsü tarihi kaledeki eski Van evi önünde düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu kahvaltıya gelen davetlilere,  hazırlanan kahvaltı tabaklarından ikram edildi. 

‘Heyecan verici bir an’


Alanda bir konuşma yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Van’da 2014’te 51 bin 793 kişinin katılımıyla ‘Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası’ rekorunun kırılması sonrası, bu yıl üçüncüsünü düzenlediğini söyledi. Takva, “Bugün artık dünyaya mal olmuş şehrimizin önemli markalarından birinin ve birlikte sahada kutlanmasına vesile olan bir çalışmanın tarafı durumuna geldik. Bu yüzden tarihi bir gündür. O yüzden 2020-21 yılı içerisinde sosyal medya üzerinden hepinizin samimi, içten destekleriyle başlattığımız ‘Dünya Kahvaltı Günü’ yılın 365 gününden bir tanesinde şehrimize armağan edilmesine vesile oldu.Bu gerçekten heyecan verici, önemli bir marka çalışması oldu. Bugün de sahada bütik bir ortamda halkımızın katılımıyla, halkımızın sahiplenmesiyle bir başka aşamaya taşındı. Geçen yıl ülkemizin bütün elçiliklerinde, konsolosluklarında Dünya Kahvaltı Günü etkinliğini Türkiye’nin kahvaltı değerini ortaya koyacak şekilde kutlama programına dahil edildi. Bugün de Mumbai’den Paris’e, Berlin’den Doha’ya büyükelçiliklerimiz dünya kahvaltı gününü bulundukları yerlerde kutladılar” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kahvaltı için destek veren özel kurumlara plaket verildi. 

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tarihi Van Kalesi eteklerinde ‘Dünya Kahvaltı Günü’ etkinliği

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir