Tatvan Kaymakamlığından Kürtçe tiyatro oyununa yasak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Serhed Kültür ve Sanat Derneği,  Tatvan Belediyesi Kültür Merkezinde oynanması planlanan ŞanoWan ekibinin “Haylo Dîsa Tevhîhev Bû” adlı tiyatro oyunu Tatvan kaymakamlığı tarafından yasaklandığını duyurdu.

Yasak kararının Kürt diline yönelik olduğunun ifade edildiği açıklamada, “Kürtçe etkinlikler için çeşitli bahanelerle salon tahsis kararının etkinliğe kısa bir süre kala iptal edilmesi, Kürd diline ve kültürüne karşı yıllardır yürütülen yasakçı zihniyetin bir yöntemi olmuştur. Bu yasaklama esasında Kürt halkına getirilmiş bir yasaktır. Karşılaştığımız bu ve buna benzer yasaklar tarafımızca yok hükmündedir” denildi.

Serhed Kültür ve Sanat Derneği’nin açıklaması şu şekilde:

Serhed Kültür ve Sanat Derneği olarak organize ettiğimiz ve 19.06.2023 Pazartesi saat 20:30’da Tatvan Belediyesi Kültür Merkezinde oynanması planlanan ŞanoWan ekibinin “Haylo Dîsa Tevhîhev Bû” adlı tiyatro oyunu Tatvan kaymakamlığı tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden etkinliğe günler kala iptal edilmiştir.

Son zamanlarda Kürtçe etkinlikler için çeşitli bahanelerle salon tahsis kararının etkinliğe kısa bir süre kala iptal edilmesi, Kürd diline ve kültürüne karşı yıllardır yürütülen yasakçı zihniyetin bir yöntemi olmuştur. Bu yasaklama esasında Kürt halkına getirilmiş bir yasaktır. Karşılaştığımız bu ve buna benzer yasaklar tarafımızca yok hükmündedir. Bu yasak ve sansürler karşısında hangi koşullar olursa olsun dilimizi ve kültürümüzü temsil etmeye, sanatımızı icra etmeye devam edeceğiz!

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tatvan Kaymakamlığından Kürtçe tiyatro oyununa yasak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir