TKDK Hakkari’de ofis açtı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari’de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İrtibat Ofisi’nin tabelası asıldı. TKDK ofisinin yakın dönemde hizmet vermesi bekleniyor.

Hakkari Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde açılması öngörülen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İrtibat Ofisi Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binasının dördüncü katında faaliyete başlıyor. 

IPARD Programı’nın coğrafi alanının genişletiletilmesi ve mevcutta destekleme kapsamındaki 42 ilin 81 ile çıkarılması ile başlatılan çalışmalar devam ediyor. Hakkari’ye yeni yatırımların kapısını aralayacak TKDK Hakkari İrtibat Ofisi Ticaret ve Sanayi Odası 4. Katında hizmet verecek.

Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu Van İl Koordinatörü Dr. İbraihm Başak, TKDK Van Birim Amiri Ömer Gezginç ile birlikte kente gelerek ofisin kurulacağı yer ile ilgili Hakkari Valisi Ali Çelik, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri ve Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yetkilileri ile bir araya gelmişti

Yapılan görüşmeler sonucunda TKDK Hakkari irtibat Ofisi için Ticaret ve Sanayi Odası dördüncü katında yer tahsisi yapıldı.  Bu sabah itibari ile de TKDK ofisinin tabelası da asılmış oldu.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun Hakkari’de faaliyete başlaması için üst düzey temaslarda bulunan Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Hakkari İl Başkanı Adnan Öveç, TKDK’nın kentin kalkınması için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. 

Emeği olan herkese teşekkür eden Başkan Öveç “TKDK Hakkari Koordinasyon merkezinin kentte kurulması hepimiz için umut verici bir gelişmedir. TKDK merkezinin Hakkari için hayırlı olmasını temenni ederim” ifadelerini kullandı. 

Tarımsal ve hayvansal üretimde Türkiye’de önemli bir yere sahip olan Hakkari’de IPARD sayesinde bu potansiyelini daha da artması bekleniyor.  

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TKDK Hakkari’de ofis açtı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir