HEDEP Gençlik Meclisi nöbette: Uyuşturucuya Van’da geçit vermeyeceğiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HEDEP Gençlik Meclisi üyeleri, Hacibekir (Xaçort) Mahallesi’nde başta olmak üzere birçok mahallede nöbet eylemine başlatacaklarını duyurdu. HEDEP Van İl Başkanı Veysi Dilekçi, “Uyuşturucuya geçit vermeyeceğimizi, uyuşturucu çetelerine karşı mahallelerimizi koruyacağımızı buradan duyurmak istiyoruz” dedi.

Birleşmiş Milletler ‘in son istatistiklerine göre, uyuşturucu madde kullanımının en yoğun olduğu ülkeler arasında Türkiye, İran’dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Ayrıca verilere göre 2012 yılı ve sonrasında İstanbul – Bakırköy Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Araştırma Merkezi’ne (AMATEM)en fazla başvuruda bulunan üçüncü il Van olarak kayıtlara geçti. Bunun üzerine HEDEP Gençlik Meclis’i üyeleri harekete geçti. Van’da her mahallede uyuşturucu nöbeti tutacaklarını belirtti.

‘Uyuşturucuya karşı harekete geçtik’

Van65 Haber’e konuşan HEDEP Van İl Başkanı Veysi Dilekçi, Türkiye’de uyuşturucu kullanım yaşının 10 yaşa kadar indiğini ifade etti. Dilekçi, “Uyuşturucu kullanımının birçok sebebi var. Sadece uyuşturucu kullanımının ya da satın alma ile ilgili tek değildir. Ülkemizde yoğunlaşan işsizlik oranı gençler artık bir umut, bir gelecek göremediğinden kaynaklı ne yazık ki uyuşturucu bataklıklarına düşmüş durumdadır. Bizler de buna dur demek için harekete geçtik” dedi.

HEDEP Gençlik Meclisi nöbette: Uyuşturucuya Van’da geçit vermeyeceğiz - Veysi Dilekci

‘Başlıca sebebi işsizlik’

Van’da işsizlik oranlarının çok yüksek olması nedeniyle gençlerin kötü yola düştüğünü belirten Dilekçi, “Her şeyden önce gençler iyi bir eğitim almasına rağmen, üniversiteyi bitirmesine rağmen işsiz kalıyor. İş bulamama durumundan kaynaklı bu tür şebekelerin önüne düşüyorlar. Bu anlamda ülkemizin içinde bulunduğu hem siyasal, hem ekonomik hem durumundan kaynaklı ne yazık ki gençler bu tür çevrelerin önüne düşmüş durumda. Özellikle mahallemizde sokağımızda kentimizin genelinde herkesin bağlamda bir mücadele içerisinde olması gerekiyor. Yani ne olursa olsun bunun yani sorun ne olursa olsun bunun çözümü uyuşturucuya bulaşmak değildir. Bu anlamıyla bizde gençliğimizin bu tür şeylere bataklığa düşmemesinin mücadelesini veriyoruz” diye konuştu.

‘Duyarlılığı artıracağız’

Uyuşturucu ile büyük mücadele başlattıklarını belirten Dilekçi, “Bu anlamda toplumsal bir duyarlılık içinde gençliğimizin yapmış olduğu bir çalışma var. Tabi daha yeni start verdiler. Türkiye genelinde bir çalışma yürütüyorlar. Toplumu aydınlatmak için bilgilendirmek için çeşitli programlar yapıyorlar. Mahallelerde açıklamalar yapıyorlar, kitle ediyorlar hale getirmek açısından. Ama bu yeterli olmuyor. Van’da bütün sivil toplum kuruluşlarının, demokratik kitle örgütlerinin, toplumun her kesimine, bunun karşısında mücadele etmesi lazım. Bu anlamda özellikle gençleri bilinçlendirecek çeşitli programlar yapılması lazım. Panellerdir seminerlerdir. Bunun gibi birçok çalışmanın yapılması gerektiğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

‘Sadece HEDEP ile sınırlı kalmamalı’

Bu mücadelenin sadece HEDEP ile sınırlı kalmaması gerektiğini belirten Dilekçi, “Bu sadece HDP sınırlı kalmaması gerekiyor. Bu anlamda bütün toplumsal kesimlerin bunun karşısında güç birliği temelinde ve bu uyuşturucuya karşı mücadele etmesi gerektiğine inanıyoruz. Bizim bir önlem alma gibi bir şansımız yok. Sonuçta bir siyasal partiyiz. Bizim tabi kentin çok güçlü bir siyasal partisi olmamızdan kaynaklı. Elbette seçmen kitlemizi bu anlamda kendi kitlemizi bu anlamda duyarlı hale getirebiliriz bunu çalışması. Ekstradan bir önlem alma şansımız yok yani çünkü öyle bir gücümüz yok. Bu tamamen devletin aslında göreve sorumluluklar içerisindedir. Ama ne yazık ki bu anlamda da çok iyi bir çalışma yaptığını söylememiz mümkün değildir. Yani biz sadece toplumu bilgilendiririz, duyarlar hale getiririz. Bunu karşısında siyaseten çok güçlü mücadele edebiliriz. Bu anlamda gelişinin aslında gideceği yer uyuşturucu değildir. Tam tersi üreten bir değişiklik olması lazım. Okuyan bir gençlik olması lazım. Kendi geleceğini inşa etmesi gereken bir gençlik olması lazım. Bu anlamıyla bizim siyaseti geliştirmemiz lazım. Siyasette üzerine bir gençliğe bu anlamda yer açmak lazım. Kendisinin ayaklarının üzerinde durabileceği, kendi geleceği hakkında kendi kararlarını verebileceği bir zemini oluşturmak lazım. Bu siyasetin temel görevidir. Bu toplumun temel görevidir. Aslında gelecek gençliğinin üzerindedir. Bu anlamda geleceği inşa etmek istiyorsak kendi geleceğimizi inşa etmek istiyorsak doğal olarak genççe bu anlamda güçlü bir zemin oluşturmak gerekiyor. Kendisini ifade edebileceği, üretebileceği varın da kendi geleceği konusunda karar sahibi olabileceği zeminler oluşturmak lazım” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HEDEP Gençlik Meclisi nöbette: Uyuşturucuya Van’da geçit vermeyeceğiz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir