Van’da uyuşturucuya karşı nöbet eylemi başlatılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 HEDEP Gençlik Meclisi üyeleri, Hacibekir (Xaçort) Mahallesi’nde halkla bir araya gelerek, mahallelerde nöbet eylemine başlatacaklarını duyurdu.

Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi (HEDEP) Gençlik Meclisi’nin 5 Ağustos’ta startını verdiği “Li dijî şerê taybet tekoşînek bi heybet – Özel savaş politikalarına karşı görkemli direniş” kampanyasına yönelik çalışmaları devam ediyor. HEDEP Van Gençlik Meclisi, “Em ê li taxên xwe rê nedin tîryakê” pankartı açarak Hacibekir Mahallesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamayı, HEDEP Gençlik Meclisi Üyesi Batuhan Barut okudu. 

 

“Kullanım yaşı 10’a düştü’

 

Özel savaşın aktif olduğu kentlerin başında Van’ın geldiğini söyleyen Barut, “AKP-MHP iktidarının özel savaşı yoğunca uyguladığı kentlerin başında Van geliyor. Kentimizin gençleri yoksulluk, işsizlik ve uyuşturucuyla adeta sınanıyor. Mahallelerimizde iktidar ve işbirlikçileri eliyle uyuşturucu yaygınlaştırılmak isteniyor. Van’ın bütün ilçelerinde gençler rahatlıkla uyuşturucuya ulaşabiliyor. Eskiden mahallelerimizde uyuşturucudan bahsedilmezdi fakat son zamanlarda 10 yaşındaki bir çocuk bile, uyuşturucu maddelerin isimlerini sayabiliyor. Bu da sistemin uyuşturucuyu ve özel savaşı ne kadar derinlikli yürüttüğünü gösteriyor” dedi.

 

‘Amaç gençleri örgütlü ortamlardan uzak tutmak’

 

Uyuşturucu ticaretinin yaygınlaştığına dikkati çeken Barut, iktidarın amacının gençleri parti ve örgütlü ortamlardan uzaklaştırmak olduğuna değindi. Barut, şöyle devam etti: “İktidar, gençlerin sorgulamasını, düşünmesini, üretmesini ve hakkını aramasını istemiyor. Uyuşturucuyla bir yandan gençler zehirlenirken, diğer yanıyla ailelerimizin huzuru ve değerleri parçalanmak isteniyor. Genç kadınlar kimliğinden uzaklaştırılmak, istismara açık hale getirilmek ve taciz-tecavüz normalleştirilmek isteniyor. Özel savaş elemanlarının Kürt kadınlara karşı işledikleri tüm suçlar halkımızın hafızasında tazeliğini koruyor.”

Uyuşturucuya geçit vermeyeceğiz’

 

Özel savaş politikalarına izin vermeyeceklerini belirten Barut, “Uyuşturucuya geçit vermeyeceğimizi, uyuşturucu çetelerine karşı mahallelerimizi koruyacağımızı buradan duyurmak istiyoruz. HEDEP Van Gençlik Meclisi olarak, Mahallesi’nde halkımızla birlikte nöbet eylemi başlatıyoruz. Buradan halkımıza da sesleniyoruz. Mahallelerimizde bilinçli bir şekilde sokulan uyuşturucuya karşı hep birlikte mücadele edelim. Sokaklardan mahallelerimize, mahallerimizden evlerimize kadar yayılan bu zehire karşı halkımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da uyuşturucuya karşı nöbet eylemi başlatılacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. Avatar
    25 Ekim 2023, 16:31

    […] artan uyuşturucu kullanımı ve fuhuşa sürüklenme olaylarına dikkat çekmek için kent merkezinde “uyuşturucuya […]

    Cevapla
  2. Avatar
    30 Ekim 2023, 10:22

    […] Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Van’da 3 kilo 400 gram esrar ve metamfetamin ele […]

    Cevapla
  3. Avatar
    30 Ekim 2023, 10:43

    […] HEDEP Gençlik Meclisi üyeleri, Hacibekir (Xaçort) Mahallesi’nde başta olmak üzere birçok mahallede nöbet eylemine başlatacaklarını duyurdu. HEDEP Van İl Başkanı Veysi Dilekçi, “Uyuşturucuya geçit vermeyeceğimizi, uyuşturucu çetelerine karşı mahallelerimizi koruyacağımızı buradan duyurmak istiyoruz” dedi. […]

    Cevapla
  4. Avatar
    24 Kasım 2023, 12:29

    […] uyuşturucu operasyonlarında 20 kişi hakkında işlem […]

    Cevapla