Uykuda inme geçiren Erzurumlu çiftçi felç kalmaktan kurtarıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uykuda inme geçiren Erzurumlu çiftçi, 1 saatlik müdahaleyle felçli kalmaktan kurtarıldı. İnme geçiren 3 çocuk babası çiftçi Suat Aktaş, “Elimi ve ayaklarımı hiç kullanamıyordum. Doktorlarıma, herkese çok teşekkür ederim, hayatımı kurtardılar” dedi.

Erzurum’da uykuda inme geçirmesi sonucu el ve ayaklarını hissetmeyen çiftçi Suat Aktaş, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde yapılan 1 saatlik müdahaleyle felçli kalmaktan kurtuldu. Çat ilçesinde yaşayan 3 çocuk babası çiftçi Aktaş, 4 gün önce evinde uyurken aniden rahatsızlandı. Uyandığında el, kol, bacak ve ayaklarını hissetmeyen ve dili tutulan 48 yaşındaki Aktaş, kardeşi ve eşinin yardımıyla hemen Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesine getirildi. Burada yapılan ilk müdahale sonrası İnme Merkezine sevk edilen Aktaş, sorumlu Dr. Öğr. Üyesi Alper Eren ve ekibince acil tedaviye alındı.

Uykuda inme geçiren Erzurumlu çiftçi felç kalmaktan kurtarıldı - AA 20231031 32582436 32582432 UYKUDA INME GECIREN ERZURUMLU CIFTCI 1 SAATLIK MUDAHALEYLE FELCLI KALMAKTAN KURTARILDI 1
AA

Aktaş, zamanla yarışan doktorların erkenden yaptıkları 1 saatlik müdahaleyle sağlığına kavuşarak felçli kalmaktan kurtarıldı. Çiftçi Suat Aktaş, AA muhabirine, gece yatağa girip uyuduktan bir süre sonra aniden uyandığını belirterek, el, kol, bacak ve ayaklarını hissetmediğini söyledi.

‘Allah’a şükür felç kalmaktan kurtuldum’

Durum karşısında şaşkınlık yaşadığını ve çok korktuğunu anlatan Aktaş, “Dilim, elim, her yerim tutulmuştu, hareket etmiyordu. Hemen kardeşimle Atatürk Üniversitesi Hastanesine geldim. Burada sağ olsun doktorlarımız tedaviye aldı ve Allah’a şükür felç kalmaktan kurtuldum” dedi.

‘Hastanın hem konuşması hem de felç durumu düzeldi’

İnme Merkezi sorumlusu Dr. Eren ise merkezde inme hastalarının takip ve tedavilerini yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu: “İnmeye akut dönemde damardan pıhtı eritici tedavi ve anjiyografi ünitemizde endovasküler tedaviyle yani kasıktan girerek beyindeki tıkalı damarı açarak tedavi yöntemleri uyguluyoruz. Hastamız geldiğinde konuşma bozukluğu ve felç şikayeti vardı. Kolu ve bacağını kullanamıyordu. Damardan pıhtı eritici 1 saatlik tedavi uyguladık ve tedavi sonucunda hastanın hem konuşması hem de felç durumu düzeldi.”

Uykuda inme geçiren Erzurumlu çiftçi felç kalmaktan kurtarıldı - AA 20231031 32582436 32582434 UYKUDA INME GECIREN ERZURUMLU CIFTCI 1 SAATLIK MUDAHALEYLE FELCLI KALMAKTAN KURTARILDI
AA

İnmenin yetişkinlerde özürlülük bırakan önemli bir hastalık olduğunu ifade eden Eren, bu hastalıkta erken tanı ve tedavinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Uykuda inme geçiren Erzurumlu çiftçi felç kalmaktan kurtarıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir