Bahçeli, Sakık’a küfreden Adan’ı savundu: Sözleri bizim sözümüzdür

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP’li Meclis Başkanvekili Celal Adan’ın küfürlerini savunan ve HEDEP’lileri tehdit eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Adan’ın sözleri, aynısıyla bizim sözümüzdür” dedi.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Halkların Eşitlik ve Demokrasi (HEDEP) Milletvekilli Sırrı Sakık’a küfür eden MHP’li Meclis Başkanvekili Celal Adan’ı savundu.  Bahçeli, aynı zamanda HEDEP’lilere yönelik tehditlerini sürdürdü. 

Tehditler savurdu

Sakık’ın konuşmasına tepki göstererek hakaret ve tehditlerde bulunan Bahçeli, “TBMM’de haince konuşma yapan tescilli bir bölücüye hak ettiği cevabı yüreklice veren Meclis Başkanvekilimiz ve İstanbul Milletvekilimiz Celal Adan’ın isabetli sözleri aynısıyla bizim sözümüzdür. Sayın Adan, sahipsiz değildir. Yalnız değildir. Saldırılar, istifa çağrıları ve hakaretler ayaklarımızın altındadır ve hükümsüzdür. Meclis kürsüsüne gelip, arkasına aldığı bir takım zırvalarla bize cesaret temsili olanlar, aklını başına alsın, akıllarını alırım onların” dedi. 

Abdullah Öcalan’ın tezini hedef aldı

HEDEP’lilerin kendilerine “üslup” dersi veremeyeceklerini ileri süren Bahçeli, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın “Demokratik Cumhuriyet” tezini de hedef aldı. Bu tezin Öcalan’a ait olduğunu belirten Bahçeli, “HEDEP eş başkanları cumhuriyeti demokratikleştirmek tarihsel görevimizdir, demiştir. Yok etmek istiyoruz diyemeyip demokratik cumhuriyet diyorlar. Milletimizin bilgeliğini hafife alıyorlar. İlk yüzyılımızda bölücülükten çok çektik. Bu hain grubuna çok katlandık. Yeni yüzyıl bölücülüğü yok etme yüzyılıdır. Terörle mücadele meşru güçlerimizin tüm imkanları ile yürütülecektir. Yeni yüzyıl bölücülüğün kökünü kurutma yüzyılıdır. Başarı ise kesinlikle alınacak. Bölge halkı ile terör ayrımı yapılacaktır. Karşılarında yine devleti ve kanunları bulacaklardır. Gereken tüm siyasi ve tedbirler tereddütsüz alınmalıdır. Türkiye’nin güvenliği üçüncü tarafların inisiyatifine bırakılmayacaktır.”

Kürdistan’ı inkar etti

“Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları içinde Kürdistan diye bir yer yoktur” diyerek, sözlerini sürdüren Bahçeli,  “Akıllarını başlarına alsınlar, akıllarını alırım onların. MHP’nin her mensubu doğruya doğru diyecek tutarlılıktadır. Azgın güruh bize usul ve üslup dersi veremez. Türkiye sadece bir coğrafi bölgenin adı değildir. Türkiye Cumhuriyeti tektir, ülkesi ve milleti birdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin sahibi Türk milletidir. Adı, kuruluş ahlakı ve milli kimliği değişmeden sonsuza kadar yaşatılacaktır. Türkiye’nin içinden geçtiği bu hassas tutum, MHP’nin siyasi duruşunun özüdür. Gerçekleri anlatmaya başlarsak Meclis’te değil Ankara’da değil Diyarbakır’da dahi gezemezler” diye konuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bahçeli, Sakık’a küfreden Adan’ı savundu: Sözleri bizim sözümüzdür

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    31 Ekim 2023, 12:50

    […] 12:13 Bahçeli, Sakık’a küfreden Adan’ı savundu: Sözleri bizim sözümüzdür […]

    Cevapla