Van Büyük Şehir Belediye Eş Başkanları belli oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti’nin Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları  Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal oldu.

 

Abdullah Zeydan kimidir?

 

Abdullah Zeydan, 22 Temmuz 1973 tarihinde Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimimi Yüksekova’da tamamladı. Uluslararası Amerika Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Bölümü mezunu. Mimar olarak görev yaptı. 6 Haziran 2015 genel seçimlerinde Hakkari milletvekili seçildi.  Yargılandığı davada HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte Edirne Cezaevi’nde kalan Zeydan Ocak 2022’de tahliye edilmişti.

 

Neslihan Şedal kimdir?

 

Neslihan Şedal, 1988 yılında Yüksekova’da doğdu.  İlk orta öğrenimini Van’da tamamladı. Üniversite öğrenimini Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyoloji bölümünde tamamladı. Mezun olduktan sonra mahalle meclisinde yer aldı. Özalp belediyesi kadın politikaları müdürlüğünde çalışan Şedal, kadına şiddet ve zorla yerinden göç ettirilen aileler üzerine proje çalışmalarında yer aldı. Kadın eğitim araştırma, kadın ekonomisini geliştirme alanında birçok projeyi hayata geçirdi.

 

2016 yılında belediyelere kayyum atanmasıyla belediyedeki görev ve işinden istifa etti. 7 yıldır jineoloji alanında çalışan Şedal, 3 yıl jineoloji dergisinde yayın kurulu üyesi olarak devam etti.

 

Serhat News

Tepki Ver | sinirli1
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Büyük Şehir Belediye Eş Başkanları belli oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir