‘Van Büyükşehir halkın parasıyla trol ordusu kurdu’ iddiası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü trol ordusu kurdu. Kurulan trol ordusunun başında ise Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanın olduğu iddia edildi.

Başında Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Fatih Sevinç’in bulunduğu kayyım yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi Basın ve halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından belediye bünyesinde trol ordusu kurulduğu iddia edildi. Kurulan trol ordusu ile belediye faaliyetlerini çok sayıda kişinin takip ettiği ve paylaştığı algısı oluşturmanın yanında belediye hakkında haber yapan kişi ve kurumlarda bu trol ordusu tarafından hedef gösteriliyor. Özelikle belediye hakkında yapılan usulsüzlük haberlerin altına yapılan olumsuz yorumları yapan grubunun tamamının takipçi ve takip edenlerin olmaması uygulamanın bilgisayar sistemiyle yapıldığının net olarak ortaya çıkarıyor.

Van Valisi Ozan Balcı’nın faaliyetlerin genelde standart kişiler tarafından paylaşılması dikkat çekerken, paylaşım yapanların ise takipçisi olmaması dikkat çekiyor. Trol ordusu bir yandan belediye propagandası yaparken, diğer yandan da yapılan usulsüzlük haberleri üzerinde gazetecileri hedef gösteriyor.

Aygül: Meslek örgütü bu kadar ele ayağa düşmemeli

Duruma tepki gösteren Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, meslek örgütlerin kutsal alanlar olduğuna dikkat çekerek, Cemiyet başkanın görevinden istifa etmeye davet etti.  Aygül, “Ne yazık ki son zamanlarda benzer durumlara sıkça rastlıyoruz. Sosyal medyada konvansiyonel medyaya nazaran daha interaktif bir ortamın olması, anlık karşılıklı etkileşimin yüksek olması gibi sebepler bu etkileşimlerin manipüle edilmesi için farklı arayışlara yol açtı. En kullanılabilir olanı “trol” ordusu kurmak. Bunu devletler, büyük organizasyonlar yapar genelde ama fırsat ve zemin bulan herkes, gerçeği manipüle etmeye de ihtiyacı varsa bu yola başvuruyor ne yazık ki. Kesinlikle tasvip etmiyoruz. Hele ki bunun bir resmi kurum tarafından, kendisini denetlemekle görevli basına yönelik yapılıyor olması ayrı bir skandaldır. İlgili resmi kurumun ilgili birimindeki yetkili kişinin, iddiaların odağındaki kişinin gazeteci olması hele hele ki bir gazeteci meslek örgütü başkanı olması olayı bambaşka bir noktaya götürür. Bir basın meslek örgütü başkanının birinci görevi herseyden önce başta devlet olmak üzere her türlü otoriteye karşı meslektaşlarının yanında olmak, lehine hareket etmektir. Aleyhine yürüyen bir operasyonda iddiaların odağında olmak değildir. Buna acilen açıklık getirmesi, durumunu netleştirmesi gerekmektedir. Ya sivil toplum örgütü olan cemiyetin başından ayrılmalı, ya devlet kurumunda kendisine verilen görevden. İkisi bir arada yürümez, meslek etiği, meslek ahlakı denilen bir şey var. Bir meslek örgütü düzeyinde bu kadar ele ayağa düşürülemez” diye konuştu.

‘Van Büyükşehir halkın parasıyla trol ordusu kurdu’ iddiası - sinan aygul

Candemir: Hedef gösterme girişimidir

Kentte oluşan trol ordusuna dikkat çeken Gazeteci Oktay Candemir de, son zamanlarda Van’da bazı kamu kurumları ve onları finanse eden kayyum belediyeleri tarafından muhalif basına yönelik bir karalama kampanyasının başlatıldığını söyledi. Candemir, “Özellikle yargı ve polis baskısıyla gazetecileri sindirmeye çalışan kayyumlar bu baskıların sonuç vermediğini düşünerek yeni bir yöntem geliştirdiler. Özellikle seçimlerin yaklaştığı bugünlerde kayyum basın danışmanın başında olduğu bir grubun kayyum yolsuzluklarını ifşa eden haberlere karşı bir maniplasyon yaratmaya çalıştıklarını net olarak görüyoruz. Van’da gazeteciler cemiyetinin başında kayyumun basın danışmanı bulunuyor ve yıllardır orada. Gazeteciler cemiyetinin başkanı gazetecilere sansür uyguluyor. Bir çok gazetecinin Valilik ve kayyumun basın açıklamalarına gelmesi aleni biçimde engelleniyor. Gazetecilerin kayyuma soru sormasına dahi izin verilmiyor. Benim yaptığım yolsuzluk haberlerine yapılan yorumlara bakıldığında aynı gün içinde açılmış onlarca hesabın saldırması bu trol ordusunun bir süredir bu faaliyeti yürüttüğünü gösteriyor. Kamunun kaynakları ile bu kişilere kaynak aktarılıyor. Sürekli polise ve yargıya hedef gösteren, Savcılara ‘Gereğini yapın’ çağrıları oluyor. Hedef gösterme, maniple etme gibi durumlar söz konusu” diye konuştu.

‘Van Büyükşehir halkın parasıyla trol ordusu kurdu’ iddiası - 690x390cc v 18 11 2021 oktay candemir

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Van Büyükşehir halkın parasıyla trol ordusu kurdu’ iddiası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir