1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van Demokrasi Platformumdan çağrı: Kalıcı barışı sağlayan

Van Demokrasi Platformumdan çağrı: Kalıcı barışı sağlayan

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da bir araya gelen 19 sivil toplum örgütünün oluşturduğu Van Demokrasi Platformu, yaptığı açıklamayla kalıcı barış çağrısında bulundu.

Sanat Sokağında bir araya gelen  KESK Şubeler Platformu,  DİSK- Emekli Sen Van Şubesi, STAR Kadın Derneği,  TMMOB Van İKK,  Tevgera Jinên Azad,     DİSK Genel-İş Van Şubesi, TUHAY-DER, Van Hakkari Tabip Odası,  Serhat Göç-Der,  – Van ÇEVDER, Van Barosu,   MEBYA-DER, BASK-DER, Van Şoförler ve Otomobilciler Odası,  Aryen Kültür Sanat Atölyesi,  Arsisa Dil,   İHD Van Şubesi,  Van Diş Hekimleri Odası,  ÖHD Van Şubesi  tarafından oluşturulan Van Demokrasi Platformu ortak açıklama yaptı. Kurumlar adına açıklama yapan dönem sözcüsü ve Eğitim-Sen Van Şube Eşbaşkanı Murat Atabay,  kalıcı barış çağrısında   bulundu.

Atabay, “Bu ülkede şimdiye kadar barıştan başka her şey konuşuldu, denendi ve sonuç toplumsal felaket ve doğal yıkım oldu. Bizler Van’daki sivil toplum örgütleri olarak son dönemde yaşanan Rusya-Ukrayna ve orta doğudaki savaşların kazananlarının, silah tüccarları ve ülkelerin kanını emen küçük bir zümre olduğunu görüyoruz. Bu savaşlar halklar için acı, ölüm, göç ve sefalet olarak somutlaşıyor. İnsanlar kendi ülkelerinde mülteci oluyorlar. Ülkemizde de durumun tespiti tam da budur. Evrensel insan haklarının ve evrensel hukuk ilkelerinin uygulandığı bir ortamda çok rahat bir şekilde çözülebilecek sorunlar,  barışı istemeyen ve basını, ekonomiyi, devlet gücünü elinde bulunduran kliklerin çatışmada ısrarı nedeniyle çözülememektedir.” Diye konuştu.

Van Demokrasi Platformumdan çağrı: Kalıcı barışı sağlayan - Van Demokrasi Platformumdan çağri Kalici barişi sağlayan1

‘Çatışmalar durmalıdır’

“Coğrafyamızda daha yoğunluklu olmak üzere, Temmuz 2015’ten beri aralıksız devam eden çatışmalar, sınır ötesi operasyonlar ile 3 ülkeye yayılmıştır. Kürt sorunu uluslararası bir sorundur. Nasıl güvenlikçi politikalar ülke içerisinde kalıcı barışa hizmet etmiyorsa, sınır ötesi operasyonların da Kürt sorununun uluslararası zeminde çözümüne katkı sağlamayacağı, aksine çözümsüzlüğü derinleştireceği ortadadır.” Diyen Atabay, “40 yıldır yaşananlar, operasyonların hayatlarımızdan neler götüreceğinin, kalıcı çözümün bahsedilen mermiyle gelmeyeceğinin tarihidir. Van Emek ve Demokrasi Platformu olarak, güvenlikçi politikalara karşı çıkmaya ve çatışmasızlık sürecine tekrar girilmesini savunmaya devam edeceğiz. Barış ısrarımızı, her alanda gündeme getireceğiz.” Diyerek sözlerine son verdi.

Van Demokrasi Platformumdan çağrı: Kalıcı barışı sağlayan - Van Demokrasi Platformumdan çağr Kalici barişi sağlayan

Açıklama alkış ve sloganlarla son buldu.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Demokrasi Platformumdan çağrı: Kalıcı barışı sağlayan
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir