1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van-Hakkari Tabip Odası Genel Kurulu Başladı

Van-Hakkari Tabip Odası Genel Kurulu Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van-Hakkari Tabip Odası, yeni yönetimini belirlemek üzere genel kurula gitti. İki gün sürecek kurulda yeni yönetim belirlenecek.

Van-Hakkari Tabip Odası, bu gün başlayan Olağan Genel Kurulu iki gün sürecek. Divan oluşumundan sonra söz alan Van-Hakkari Tabip Odası Başkanı Dr. Hüseyin Yaviç, daha olumlu bir atmosferde bu genel kurulu yapmayı arzuladıkları belirterek, Ancak ne yazık ki ülkenin içinde bulunduğu derin krizlerin bunu etkilediğini kaydetti. Yaviç, “Sağlık sistemi ne sağlık emekçilerinin ne de toplumun ihtiyaçlarına cevap olamamaktadır. Hastayı adeta bir müşteri, sağlık kurumlarını da bir işletme olarak gören anlayış topluma nitelikli bir sağlık hizmeti sunamamaktadır. Bununla birlikte adeta kısır bir döngüye dönüşen sorunlar toplum ile sağlık emekçilerini  karşı karşıya getirmektedir. Giderek artan sağlıkta şiddet vakaları, insani olmayan yoğun çalışma koşulları ,çalışırken emeğimizin karşılığını alamama ,aile hekimleri üzerinde kurulan ceza yönetmeliği baskısı, giderek niteliksizleşen tıp eğitimi ,asistan hekimlerin eğitim süreçlerinde yaşadıkları sorunlar en temel sorunlarımızdan sadece bir kaçıdır.” dedi.

Van-Hakkari Tabip Odası Genel Kurulu Başladı - Van Hakkari Tabip Odasi Genel Kurulu Başladi1

KHK’lar sağlık hizmetine engeldir

Konuşmasında çıkarılan KHK’lara da dikkat çeken Yaviç, şunları söyledi: “Güvenlik soruşturmaları nedeniyle bir çok meslektaşımız mesleğini icra etme ve topluma sağlık hizmeti verme koşullarından mahrum edilmektedir. Bu koşullarda bir toplumun sağlıklı olması beklenemez. Unutulmamalıdır ki sağlığın evrensel tanımında sağlık sadece hastalık ve sakatlığın olmayışı değil. Bedence, ruhça, sosyal ve siyasal yönden tam bir iyilik halinin olması şeklinde tanımlanmaktadır. Bu perspektifle bizler  TTB ve tabip odalarının birer mensupları olarak iyi hekimlik değerlerinin ışığında gerek mesleki yaşamamızı ve gerekse de toplumsal yaşamımızı olumsuz etkileyen bu sorunlara karşı mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Daima gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz” dedi.

Yapılan konuşmadan sonra genel kurul basına kapalı olarak devam etti. Genel Kurul 24 Nisan’da yapılacak seçimlerle son bulacak.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van-Hakkari Tabip Odası Genel Kurulu Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir