Van-Hakkari Tabip Odası: Sağlık hizmeti artık yapılamaz hale gelmiştir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van-Hakkari Tabip Odası, doktor ve sağlık çalışanlarına yönelik artarak devam eden şiddete ilişkin yayınladığı açıklamada, “Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığının bölgede de valiliklerin her geçen gün artan bu sağlık şiddetine bir an önce bir çözüm bulmasını umuyoruz” çağrısında bulundu.

Van-Hakkari Tabip Odası, doktor ve sağlık çalışanlarına yönelik artarak devam eden şiddete ilişkin yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada, önceki gün aile sağlığı merkezinde görevli Dr. Ömer Demir’in kendisine rapor verilmesini isteyen bir şahıs tarafından saldırıya uğrayarak parmağının kırıldığını ve iş göremez duruma geldiğine dikkat çekildi. Dr. Ahmet Dursun’un acil poliklinikte görevi başında iken Hakkari Devlet Hastanesi’nde daha önce de bir sağlık çalışanını darp ettiği kayıtlara geçen şahıs ve yakınları tarafından darp edildiğine vurgu yapıldı.

‘Şiddet olayları sağlık çalışanlarının rutini haline geldi’

Bugün de Van’da aile sağlığı merkezinde görevli doktor Musa Peker’in darp edildiğine dikkat çekilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Dr. Peker 67 yaşındaki hastanın saldırısına uğrayarak darp edilmesi sonucunda burnu kırılması nedeniyle hastaneye yatırıldı ve ameliyat edilecek. Artık doktor ve sağlık çalışanlarının rutini haline gelen alışılagelmiş olay haline dönüşen şiddet olayları maalesef sorumlular tarafından hiçbir önlem alınmadığı için son hızla devam etmekte ve hiçbir çözüm alınmamakta ısrar edilmektedir.

Ülkede sağlık hizmeti sunmanın bedeli hekimler açısından ağır bir durum olmaya başladı. Doktor ve sağlık çalışanlarını darp etmek günlük alışılagelmiş bir hal almaya başladı. Sağlık alanında meydana gelen bu şiddet olaylarını uygulayan hasta ve hasta yakınlarının elini kolunu sallayarak yeniden aynı yerlere muayeneye gittiklerini aynı işlemi yaptıklarını görüyoruz. Sağlıkta şiddet olayının mağduru doktor sayısı her geçen gün artarak devam ediyor. Artık sağlık sisteminin bir numaralı sorunu haline gelen şiddet vakaları sağlık yöneticileri tarafından hiçbir önlem alınmadığından maalesef diğer vatandaşların sağlık hakkına da tecavüz ediliyor ve sağlık hizmeti artık yapılmaz hale gelmiş bulunuyor.

Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığının bölgede de valiliklerin her geçen gün artan bu sağlık şiddetine bir an önce bir çözüm bulmasını umuyoruz. Öte yandan sağlıkta şiddet olaylarının artması diğer vatandaşların sağlığa erişim hakkını engellemektedir. Aynı zamanda sağlık personelinin moral ve motivasyonunu tamamen bozmaktadır. Sağlıkta şiddet olaylarının hiçbir önlem alınmadan bu şekilde devam etmesi halinde doktor ve sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemleri dahil olmak üzere tüm kanuni haklarını kullanacaklarını yetkililere önemle duyuruyoruz.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van-Hakkari Tabip Odası: Sağlık hizmeti artık yapılamaz hale gelmiştir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir