Van kayyımından 9,2 milyonluk Kuran kursu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayyım idaresindeki Van Büyükşehir Belediyesi, belediyeye tahsis edilen pazar yerine 9,2 milyon TL harcayarak 4-6 arası için yaş Kuran kursu inşa edecek.

Vali Ozan Balcı yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi, 23 Aralık’ta, “4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Yapım İşi” başlıklı ihale açtı. Açık ihale yöntemiyle gerçekleştirilen ihaleye verilen en düşük ve en yüksek teklifin sırasıyla 9 milyon 265 bin 265 TL ve 9 milyon 570 bin TL olduğu öğrenildi.

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; İdarenin 9 milyon 930 bin 393 TL harcama öngörüsü ile gerçekleştirdiği ihale, 9 milyon 265 bin 265 TL maliyetle karara bağlandı. Van Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Hicran Sönmez isimli yüklenici arasında 20 Ocak’ta sözleşme imzalandı.

Pazar yerine yapılacak

4-6 yaş grubuna yönelik Kuran kursunun yapılacağı alanın yükleniciye tesliminin ardından inşaat işlerinin 215 gün içinde tamamlanacağı belirtildi. Kuran kursunun yapılacağı alanın, belediyeye tahsisli pazar yeri olduğu bildirildi.

Okulöncesi eğitim atağı

Okulöncesinden yükseköğretime kadar eğitimin tüm kademelerinde etkisini artıran Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, “okulöncesi eğitim atağı” resmi veriler ile gözler önüne seriyor. 2015 yılında 554 olan 4-6 yaş Kuran kursu sayısının 2023 itibarıyla 6 bine yaklaştığı tahmin ediliyor. Çocuklara yönelik Kuran kurslarının sayısı, MEB’in anaokulu sayısını geride bırakıyor. Pedagoglar, erken yaşta dini eğitimin çocuklarda korku, kaygı ve güvensizlik gibi sonuçlara yol açabileceği gerekçesiyle 4-6 yaş Kuran kurslarında verilen eğitime karşı çıkıyor. Uzmanlar, dini eğitimin ancak 12 yaşından itibaren verilmesi görüşünde birleşiyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van kayyımından 9,2 milyonluk Kuran kursu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir