Van kayyımının satışa çıkarttığı taşınmazlara tepki: Satış kararlarına onay veren yetkililer takibimizdedir!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi kayyımı, yerel seçimler öncesi belediyeye ait taşınmazları satılığa çıkartmasına ilişkin HDP Van il Örgütü yetkililere seslenerek, “Suç sayılabilecek hiçbir kararın altına imza atmasın. Dolayısıyla bu talan zihniyetine ortak olmasınlar ve satış süreçlerinin derhal durdurulması için çaba içinde olsunlar.”

Kayyım yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi, yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte belediyeye ait taşınmazları tek tek satılığa çıkarmaya devam ediyor. Her ay taşınmazları satan kayyım, satamadığı taşınmazları ise başka kurumlara devrediyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van il Örgütü binasında belediye taşınmazlarının satılığa çıkartmasına ilişkin basın açıklaması düzenledi. Yerine kayyum atanan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Mustafa Avcı, burada yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki seçimlerde belediye yönetimlerini yeniden devralacağımızı bildiği için halka ait olan, halka hizmet için kullanılacak taşınır ve taşınmaz tüm varlıklar yandaşa peşkeş çekilmeye çalışılıyor” dedi.

‘Gücü üstün yetkililerden alıyorlar’

Van kayyumunun üstün yetkilerden gücünü alarak kenti satılığa çıkarttığını ifade eden Avcı, “Halkın kendi kendini yönetme iradesine açıkça karşı olduğunu beyan edercesine, önümüzdeki seçimlerde belediye yönetimlerini yeniden devralacağımızı bildiği için halka ait olan, halka hizmet için kullanılacak taşınır ve taşınmaz tüm varlıklar yandaşa peşkeş çekilmeye çalışılıyor. Kentin en önemli turizm alanlarından biri olan Edremit ilçesinde Eski cami ve Yeni cami mahallelerinde bulunan 13 arsa ve içerisindeki yapılar da dahil tek kararla ilçede toplam 213 bin 457 metrekare alan satışa çıkarılmıştır. Bu arsaların satılmasıyla birlikte ilçede belediyeye ait alan kalmıyor. Yine atanmış meclisin oy birliği ile aldığı kararlarla belli ilçe ve mahallerde belediye taşınmazları bedelsiz olarak Gençlik spor İl müdürlüğüne devredilmiştir” bilgisini verdi.

İpekyolu ve Tuşba ilçe mahallelerinde,yapılan satışlara ilişkinde bilgi paylaşan Avcı, encümene verilen yetki ile alınan kararda mülkiyeti belediyeye ait 153 adet parselin vatandaş tarafından işgal edildiği belirtilerek işgal eden kişilere satışının yapılmasına çalışıldığını belirtti. Avcı konuşmasının davamın da şunları belirtti: “Yine Van Park AVM (Cityvan AVM) binasındaki belediyeye ait 75 adet dükkân ve 1 adet ticari otoparkın, satışı için Encümene yetki verilmiştir. Bu karardan sonra AKP İpekyolu aynı zamanda emlakçılar derneği başkanı Orhan Özdek’in de içinde olduğu bir komisyon oluşturulmuştur. Böylece İstedikleri fiyatlarla ve istedikleri kişilere satışlar gerçekleşebilecektir.

Yine Tuşba ilçesi İstasyon Mahallesinde bulunan mülkiyeti Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait Ada:15, Parsel: 18 de kayıt 11.710,062 m2lik 155 taşınmaz ve Ada:15, Parsel: 75de kayıt 7.647,47 m2 lik taşınmazların, tevhit ve ibraz çalışmaları sonucu oluşacak yeni parselin satışı için Encümene yetki verilmesinin Kabulüne, oy birliği ile karar verilip Bu kararla da otogar içerisinde bulunan eski diren düğün salonuna ait parseller için satış kararı alınmıştır. Çarsı Mahallesinde bulunan ve mülkiyeti Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait Ada: 194, Parsel:35 te kayıtlı 2059,06 m2 lik156 taşınmazın (eski belediye binası ve Tekel binası arkası AhmedêXane parkının oldu alan) satışı için oy birliği ile encümene yetki verilmiştir. Hatta işi öyle bir noktaya taşımışlar ki Mülkiyeti Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait ilimiz Edremit İpekyolu ve Tuşba ilçelerindeki taşınmazların satışı için Encümene yetki verilmesinin kabulüne, oybirliğiyle karar veriliyor. Bu karar ile hem Nereler olduğu belirtilmeden hem de atanmış da olsa meclis kararına gerek kalmadan sadece encümen yetkisi ile üç merkez ilçe sınırları dâhilindeki tüm taşınmazlar elden çıkarılabilecektir. Ve tabii ki yapılacak tüm bu talanın kılıfını da hazırlamaktan geri durmuyorlar.”

‘Halk nezdinde teşhir de dâhil her türlü değerlendireceğimizden şüphe duyulmasın’

Avcı satışların önce ‘Takdir kıymet komisyonu’ adı altında bir komisyon kurulduğunu bu komisyonun istediği 3 emlakçıdan ve gerek görürse VATSO dan fiyat aldığını ve alınan fiyatları toplayıp ortalamasının alındığını belirterek konu hakkında şu ifadeleri kullandı: “Bu durumda istedikleri şekilde düşük fiyat yazdırabilir ve istedikleri şekilde ayarlayıp bir rapor şeklinde encümene sunabilirler. Yürürlükteki kanuna göre encümen, komisyonun belirlemiş olduğu bedelin altına düşemez. Ancak yasa, kanun, ahlak, ölçü tanımayan bir zihniyet iş başında ise endişelerimizin birçoğu maalesef somut zemine oturabiliyor. Bu satış kararlarının altında imzası bulunan tüm yetkililer yakın takibimizdedir. Suç sayılabilecek hiçbir kararın altına imza atmasınlar. Elimizdeki belge ve bilgileri başta yargı yolu olmak üzere halk nezdinde teşhir de dâhil her türlü değerlendireceğimizden şüphe duyulmasın. Dolayısıyla bu talan zihniyetine ortak olmasınlar ve satış süreçlerinin derhal durdurulması için çaba içinde olsunlar. Ayrıca yürütmenin durdurulması için yargı yoluna başvurmaya da hazırlandığımızı bilsinler istiyoruz.”

Serhat News

Tepki Ver | sinirli1
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van kayyımının satışa çıkarttığı taşınmazlara tepki: Satış kararlarına onay veren yetkililer takibimizdedir!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    7 Eylül 2023, 21:10

    […] 14:28 Van kayyımının satışa çıkarttığı taşınmazlara tepki: Satış kararlarına onay ve… […]

    Cevapla