‘Van’da karanlıkta okula gitme uygulamasına son verilmeli’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Ülke genelinde kaldırılan ve sadece İstanbul, Şanlıurfa ve Van’da devam eden sabahçı öğlenci uygulamasına tepki gösteren Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, çocukların karanlıkta okula gitme uygulamasından vazgeçilmesini istedi.

 

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı okulların açılmasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, “Bu hafta okullar açılıyor ve okul masrafları aileleri kara kara düşündürüyor. Çocukları ilköğretimde okuyan aileler; kırtasiye, kılık kıyafet, servis ücretleri, beslenme başta olmak üzere birçok konuda çocuklarının masraflarını nasıl karşılayacağının derdine düşmüş durumda,” dedi.

Üniversite öğrencilerinin durumunun ise çok daha kötü olduğunu özellikle Van’dan başka bir şehre gitmeye kalkan öğrencilerin ilk anda uçak ya da otobüs biletlerinin yüksekliğiyle karşılaştığını da dile getiren İlhan, “Ev kiraları, yurt ücretleri, yeme-içme, kılık kıyafet, ders kitapları, kırtasiye araç gereçleri bir de okul harçları bir öğrencinin masrafının aylık en az asgari ücretten fazla olduğu bir ülke halini aldık,” dedi.

‘Aileler çocuklarını okula gönderme konusunda tereddütlü’

Bu yıl başka şehirlerdeki üniversiteleri kazanan birçok ailenin çocuklarını okula gönderme konusunda ciddi tereddütler yaşadığını da dile getiren İlhan, şunlara dikkat çekti: “Her geçen gün iğneden ipliğe her şeye zam gelmektedir. Eskiden vatandaşlar dişinden tırnağından arttırarak evlatlarına iyi bir eğitim aldırma derdindeydi. Geldiğimiz noktada dişten tırnaktan bir şey artmamakta ve insanlarımız çaresizlikle karşı karşıya kalmış durumdadır. Ayrıca ülke genelinde kaldırılan ve sadece İstanbul, Şanlıurfa ve Van’da devam eden sabahçı öğlenci uygulamasıyla sabahçı çocuklar karanlıkta okula gitmekte, öğlenci çocuklar akşam karanlıkta okuldan gelmektedir. Van’da alt yapı eksikliklerinin giderilip ivedi olarak tam zamanlı eğitime geçilmelidir. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak buradan iktidara çağrıda bulunuyoruz. İlköğretimde çocukları bulunan ailelere dönem başlarında 10.000 TL, Yükseköğretimde çocukları olan ailelere her dönem başında 20.000 TL destek verilmelidir.”

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Van’da karanlıkta okula gitme uygulamasına son verilmeli’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir