Hakkari’de maden ocağına karşı başlatılan eylem 10. gününde: Orman Müdürlüğü inceleme başlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari’de maden faaliyetlerine karşı başlatılan nöbet eylemi 10. gününe girdi. Köy muhtarı Adil Kurt,” Maden sahasında çadır kurduklarını ve talepleri kabul edilmeyene kadar vadiyi terk etmeyeceklerini” söyledi. Orman Müdürlüğü ise izinsiz yapılan kazıyla ilgili inceleme başlattı.

Hakkari’nin Kavaklı köyünde 2007’den bu yana devam eden ve doğanın tahrip olmasına neden olan maden faaliyetlerine karşı köylülerin 22 Nisan’da başlattığı eylem 9. gününde devam ediyor. Çevre il ve ilçelerden gelen bölge sakinleri, Sedex Resources Maden Şirketi’nin başlattığı çalışmaların durdurulmasını istiyor.  Jandarma bölgede yoğun güvenlik önlemi alırken, maden sahasında çadır kuran köy sakinleri yağmura ve soğuk havaya rağmen eylemlerini sürdürüyor. Taleplerini iletmek üzere sürekli yetkililerle görüşen köyün ileri gelenleri çevre ve doğa derneklerinden destek istedi.

 

Müdürlük inceleme başlattı

 

Maden çalışmaları devam ederken, Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü ise  saha etrafında izinsiz olarak açılan maden sahalarıyla ilgili inceleme başlattı. Bölge Müdür Yardımcısı Osman Hasırcı imzasıyla yayınlanan yazıda, “Hakkari ili Kavaklı Köyü merkez sınırlarında bulunan RCR ve Seyitoğlu Madencilik tarafından işletmekte olan 55319 ruhsat numaralı sahada orman izni olmadan kazı ve stok yapıldığı ile alakalı Hakkari Orman İşletme Müdürlüğü tarafından  işlem başlatılmıştır” denildi.

 

Köy muhtarı Adil Kurt, bir sonuç alınıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Şuan da vatandaşlarımızla birlikte maden ocaklarının olduğu bölgedeyiz diyen Kurt,” Burada doğamızı, meramızı, suyumuzu ve ağaçlarımızı talan etmişler. Eylemimiz 9 gündür devam ediyor. Halkımızın amacı taşkınlık çıkarmak değildir. Sayın valim ve alay komutanımızdan ricamız bu maden faaliyetinin durdurulmasıdır. Millet çok öfkeli. Biz engel olmaya çalışıyoruz. Burada çadır açmışız. Herkes işini gücünü bırakıp burada eylem yapıyor. Kimi memur, kimi işçi, herkes çok mağdur durumda. Bunların da çocukları ve aileleri var. Lütfen faaliyet çalışmaları durdurulsun” dedi.

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’de maden ocağına karşı başlatılan eylem 10. gününde: Orman Müdürlüğü inceleme başlattı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir