Van sokaklarında kayyım desteğiyle ırkçı afişler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van İslami Dayanışma Platformu adlı oluşum, Van’a gelen turistleri afişlerle hedef aldı. Kayyımla yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi denetiminde bulunan billboardlara onlarca afiş asılırken, kayyımın sessizliği ise tepkilere neden oldu.

İran’da Mahsa Amini’nin işkenceyle öldürülmesi ardından başlayan protestolar devam ederken Van’da İslamcı bir oluşum, kente eğlenmeye gelen turistleri afişlerle hedef aldı.

Van İslami Dayanışma Platformu, İran’daki baskıcı yönetim sebebiyle Van’a gelen İranlı turistlere yönelik afişler astı. Afişlerde Türkçe ve Farsça “Ticarete Evet, İçki ve Fuhuş Turizmine Hayır” ve “Eğer Bir Memlekette Zina ve Ahlaksızlık Yayılırsa; İşte Bu Helak Olma Sebebidir” yazıları ve bir konser görseli yer aldı.

Van sokaklarında kayyım desteğiyle ırkçı afişler - WhatsApp Image 2022 10 01 at 09.17.39

Van İslami Dayanışma Platformu, daha öncesinde belediye panolarına, yılbaşı kutlamaları yapan yurttaşları hedef gösteren afişler asarak tepki toplamıştı.

Öte yandan Kayyım tarafından yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi denetiminde bulunan billboardlara onlarca afiş asılırken, belediyenin bu afişlere izin vermesi ise kentte tepkilere neden oldu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van sokaklarında kayyım desteğiyle ırkçı afişler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir