Van TSO Başkan adayı Biner: Kentte güçlü bir lobi oluşturacağız’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kent gündemine dair açıklamalarda bulunan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Faruk Biner, kentin sorunların çözülmemesinin en büyük nedeninin lobi eksikliği olduğunu dikkat çekerek, Kentte güçlü bir lobi oluşturacaklarını söyledi.

Seçim çalışmalarını sürdüren Biner diğer yanda kentin sorunlarını gündeme taşıyarak ilgililerin harekete geçmesi ve çözüm bulmaları yönünde açıklamalarda bulunuyor. Son dönemlerde Van’da yaşanan bazı sıkıntıların çözümünün gerçekleşmemesinin tek nedeninin, ilimizin güçlü bir lobi oluşumunun olmamasından kaynaklı olduğunu söyleyen Biner, ‘’ Son zamanlarda sıklıkla dile getirilen Van şehri sahipsiz söyleminin gereğini yerine getireceğiz. Van şehrinin sahibi biziz yani Van’da yaşayan herkes, bütün Vanlılardır. Bizler şehrimize sahip çıkacağız. Çıkılmasını sağlayacağız. Herkese görev ve sorumlulukları çerçevesinde dokunacağız. İlimizin güçlü bir lobiye ihtiyacı var, bunu da biz oluşturacağız.’’ dedi.

‘’Güçlü bir lobi oluşturacağız’’

İlimizde yaşanan sorunların çözüm bulmamasının güçlü bir lobi eksikliği olarak belirleyen Biner, ‘’ Kentimizin ciddi bir lobi oluşumu eksiği var. Özellikle Uçak seferlerinde son dönemlerde hemen hemen her gün yaşanan sıkıntıların çözüm bulamaması güçlü bir lobi eksikliğinin göstergesidir. Yaz turizminden verim alabileceğimiz aylarda uçak seferleri ile ilgili sorun yaşamak ve çözüm bulunamaması kentimiz için büyük bir eksikliktir. Güçlü bir lobisi olmayan illerin gelişmesi, tanınması imkansızdır. Bizler, çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Kentimizin sorunlarını yakinen takip edip gündeme getirmeye çalışıyoruz. Kentimizin gelişmesi, ekonomik olarak güçlü olması, turizm alanında söz sahibi olması ancak ve ancak güçlü lobi çalışmaları ile mümkündür. Kentimizin Dinamiklerini, Kurumlarını, Sivil Toplum Örgütlerini, Milletvekillerini, Platformlarını ortak fikir üzerinde toplayarak güçlü bir lobi oluşturabiliriz. Bu doğrultuda ilerlediğimiz zaman kentimiz kazanacak ve gelişecektir’’ dedi.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van TSO Başkan adayı Biner: Kentte güçlü bir lobi oluşturacağız’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir