1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van TSO Meclisi yeni başkanını seçecek

Van TSO Meclisi yeni başkanını seçecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Usulsüzlük tartışmalarıyla gündemde düşmeyen Van Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi meclis başkanını seçmek için toplanıyor.

Sosyal medyada ülke gündemine dahi gelen Van TSO’da tartışmalar gölgesinde yeni meclis başkanının seçilmesi için seçime gidiyor. Son olarak yapılan seçimlerde Beyaz Listesi adayı Zahir Kandaşoğlu ve ekibinin avukatları aracılığı ile yaptığı itiraz İl Seçim Kurulu tarafından kabul edilmiş ve 1. Grup seçimleri için bir kez daha iptal kararı alınmıştı. Bu kararın ardından bu kez de Mavi Liste’nin adayı Necdet Takva, avukatları aracılığıyla Yüksek Seçim Kuruluna itirazda bulundu. Yüksek Seçim Kurulu 11 Yüksek Hakimin oy birliği ile İl Seçim Kurulunun vermiş olduğu kararın yanlış olduğunu belirterek, ilçe seçim kurulunun vermiş olduğu kararı onadı. Böylelikle iptal kararı iptal edildi ve Takva bir kez daha seçimin kazananı olarak ilan edildi.

Yeni üyeler toplanacak

YSK aldığı karar sonrası Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda yeni başkanı resmen seçme ile ilgili hareketlilik de başlamış oldu. Van TSO’nun yeni meclisi 31 Mart Cumartesi günü yeni başkanı seçmek üzere toplanma kararı aldı.

Meclis üyeliğine seçilen tüm üyeler, Van TSO’nun yeni başkanını tayin etmek ve yeni süreci başlatmak için ilk meclis toplantısını yapacak. Yapılan resmi açıklamada, “Van Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi ve Meclis Üyeleri seçiminin 31 Aralık 2022 Cumartesi günü Van Ticaret ve Sanayi Odası Binasında Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, Genel Kurul Delegeleri ve Disiplin Kurulu Üyeleri seçimi yapılacak olup, oylama saat: 09.00’da başlayıp saat: 13.00’da sona erecek.”

Ne olmuştu?

22 Ekim’de yapılan seçimlerde mavi liste adayı Necdet Takva 19 gruptan 9’nu alırken, beyaz liste adayı baskani Zahir Kandaşoğlu ise 10 grup kazanmıştı. Ancak YSK Kandaşoğlu’nun aldığı 1. Meslek Grubunu iptal etmişti. İptal sonrası yapılan seçimlerde mavi liste ayı Necdet Takva iki oy farkıyla seçimleri kazanmıştı. Karar Beyaz liste grubu başkanı Zahir Kandaşoğlu’nun yaptığı itiraz ile seçimler il seçim kurulu tarafından iptal edilmişti ve 28 Ocak’ta seçimler için gün verilmişti. Karar üzerine Necdet Takva kararı Yüksek Seçim Kuruluna taşımıştı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van TSO Meclisi yeni başkanını seçecek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir