Van Turizm Danışma Ofisi yerine ‘Van İl Müftülüğü’ Huzur Durağı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın en kalabalık caddesi olan Cumhuriyet Caddesine bakan Sanat Parkı’nda daha önce törenle açılan “Van Turizm Danışma Ofisi” yerine Van İl Müftülüğü tarafından “Huzur Durağı” kuruldu.

Van Turizm Danışma Ofisi yerine ‘Van İl Müftülüğü’ Huzur Durağı! - van turizm yerine huzur duragi e1690196765377

Ülkelerindeki tatil dönemlerinde alışveriş ve eğlence için Van‘ı tercih eden başta İranlı ve Iraklı olmak üzere yabancı turistlere yardımcı olmak, yaşadıkları sıkıntıları gidermek ve yönlendirmek amacıyla Van’da Valilik, Van Büyükşehir Belediyesi, DAKA ve Van TSO eliyle 2018 yılında “Turizm Danışma Ofisi” kurulmuştu.  İpekyolu ilçesine bağlı Cumhuriyet Caddesi’nde Sanat Parkı’nın yanında, dönemin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun katıldığı törenle açılışı yapılan ofis, o dönem büyük bir ilgi ve teveccüh görmüştü.

Ofis, turistler için bir danışma merkeziydi

Bir enformasyon merkezinden öte yabancı turistler için bir danışma merkezi olan ofis; ayrıca turistlere istedikleri birtakım bilgileri sağlıyordu. Aynı zamanda bir şikayet alma merkezi olarak da çalışan turizm ofisi, yabancı turistlerin talep, öneri ve isteklerini not alıp geri dönüş sağlıyordu.

Gazeteci Osman Nuri Yıldız duruma dikkat çekti

2018 yılında açılışı yapılan turizm ofisi zamanla aktif bir şekilde çalışmaktan öte belli aralıklarla ve günlerle çalışan bir ofis şekline döndü. Ardından bütün dünyada yaşanan pandemi nedeniyle ve kuruluşunda katkı sunan paydaşların ilgisizliği nedeniyle ofis bulunduğu yerden kaldırıldı. Ofisin bulunduğu yere yakın zamanda Van İl Müftülüğü tarafından “Huzur Durağı” kuruldu. Gazeteci Osman Nuri Yıldız, yaşanan değişime fotoğraflarla dikkat çekerek, Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Yıldız, “Van’ın en kalabalık caddesi olan Cumhuriyet Caddesine bakan Sanat Parkında Van İl Müftülüğü Huzur Durağının olduğu yerde Van Turizm Danışma Ofisi vardı. Bu ofis görkemli bir törenle açılmıştı. Ofis kaldırıldı mı, taşındı mı? Bilen var mı acaba?” tweetinin ardından çok sayıda kişi ve turizmci yaşanan duruma tepki gösterdi.

Van Turizm Danışma Ofisi yerine ‘Van İl Müftülüğü’ Huzur Durağı! - van turizm acilis

Açılışa onlarca isim katılmıştı

Açılışa, dönemin Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahmut Kocameşe, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Van TSO Başkanı Necdet Takva, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılmıştı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Turizm Danışma Ofisi yerine ‘Van İl Müftülüğü’ Huzur Durağı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir