Van’da 1 Eylül mitinginin startı verildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenecek olan miting ile ilgili çalışmaların startı ilçe ziyaretleriyle verildi. 

Van’da 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenecek olan miting ile ilgili çalışmaların startı verildi. Bugün Erciş ve Saray ilçelerini ziyaret eden heyetler, halkı mitinge davet etti. Erciş ilçesine giden HDP Milletvekili Muazzez Orhan, HDP İl Eşbaşkanı Fikret Doğan ve yerine kayyım atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, ilçe merkezindeki esnafları ziyaret ederek bildiri dağıttı.

‘Siyasi ve ekonomik kriz yaşanıyor’

Burada konuşan Orhan, ülkede siyasi ve ekonomik bir kriz yaşandığını belirterek, “Halk artık perişan bir durumdadır. Bu krizin nedeni iktidarın Kürtlere yönelik ortaya koyduğu savaş politikasıdır. Halkımız kendilerine ve emeklerine sahip çıkmalı ve buna karşı ses çıkarmalı. Bu nedenle halkımızın güçlü bir şekilde bu Kürt düşmanlığına karşı çıkmak için mitinge katılmalıdır” dedi. 

Saray ilçesinde halkla bir araya gelindi

HDP Milletvekili Murat Sarısaç, HDP İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun, DBP Van İl Eşbaşkanı Çetin Uyar ise, Saray ilçesinde halkla bir araya geldi. Esnafları tek tek ziyaret eden partililer, bildiri dağıtarak halkı mitinge davet etti. Ziyarette konuşan Sarısaç, “Kürtlerin yaşadığı her alanda bir saldırı ve savaş söz konusu. Bu savaşı durdurmak bizim elimizde. Bu savaşa karşı çıkmak için tüm halkımızı 1 Eylül mitingimize bekliyoruz” diye konuştu. 

Miting çalışmaları yarın hem kent merkezi hem de ilçe ziyaretleriyle devam edecek. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da 1 Eylül mitinginin startı verildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir