Tutuklu gazeteciler sistematik baskıya maruz kalıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır Cezaevi’nde bulunan tutuklu gazeteciler, son 3 günde sistematik bir şekilde su kesintisinin yaşandığını, sosyal faaliyet haklarının engellendiğini, mektup için engellerin çıkarıldığını söyledi. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nda “örgüt üyeliği” iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 16 Haziran’da tutuklanan 16 gazeteci, cezaevinde yaşadıkları hak ihlallerini Mezopotamya Ajansı’na (MA) aktardı. Dün yapılan kapalı görüşte cezaevindeki hak ihlallerini anlatan gazeteciler, son 3 günde su kesintilerinin yaşandığını söyledi. Günde 2 ile 4 saat suların aktığını belirten gazeteciler, cezaevi yönetiminin “arıza var” veya “depo temizleniyor” gerekçelerini öne sürdüğünü aktardı. 

‘Gevenlik gerekçesi’ 

Gazeteciler, sosyal etkinlik haklarının da engellendiğini söyledi. Haftada bir gün bir saat tutukluların bir araya geldiği sosyal etkinlik faaliyeti, ayda bir gün bir saat yapıldığı öğrenildi. Tutuklu gazetecilerin itirazı üzerine cezaevi yönetimi, FETÖ mensuplarını gerekçe göstererek, “güvenlik” sorununun yaşanacağını ileri sürdü.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tutuklu gazeteciler sistematik baskıya maruz kalıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir