1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da ilk Kent Bostanı açıldı: Geliri çalışan mahalleli kadınlara kalacak

Van’da ilk Kent Bostanı açıldı: Geliri çalışan mahalleli kadınlara kalacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan ilk kent bostanın açılışı yapıldı. Kadınlar tarafından açılışı yapılan bostanın geliride maddı durumu iyi olmayan mahalleli kadınlara kalacak.

 

Hatuniye Mahallesinde 1.7 dönümlük arazi üzerine kurulan 20’şer metrekarelik 18 bahçeden oluşan İpekyolu’nun ilk kent bostanı ekolojik tarım koşullarına göre üretimin yapılacağı bir alan olarak kuruldu.
Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzce yürütülen çalışma ile İpekyolu’nun ilk Kent Bostanı Hatuniye Mahallesinde ikamet eden annelerin hizmetine açıldı. Kurulan kent bostanının açılışına İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanı Canan Uzunay, DEM Parti Van İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, İpekyolu Belediyesi Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı ve çok sayıda  yurttaş katıldı.

Açılışta konuşan İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanı Canan Uzunay, katılım sağlayanlara teşekkür ederek,  “Kent Bostanını anneler gününde açmayı planlıyorduk. Ancak olumsuz hava şartlarından dolayı bugüne erteledik. Bu projemizi annelerimize bir hediye olarak düşündük. Bu güzel projede emeği geçen herkese emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Açılışımızda bizi yalnız bırakmayan DEM Parti Van İl Eşbaşkanına, İpekyolu Belediyesi Meclis üyelerine, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanına, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı ile değerli halkımıza teşekkür ediyorum. Kent bostan projesini bütün mahallelerimizde yaygınlaştırmak istiyoruz. Amacımız, kadın arkadaşlarımızın kendi el emeğiyle ürettikleri sebze ve meyveleri aile ekonomisine kazandırması. Açılışını yaptığımız ilk kent bostanının kadınlara hayırlı olmasını diliyorum. katılımlarınızdan dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılıştan sonra Eşbaşkanlar, anneler ve katılımcılarla beraber sebze ve meyve fidelerinin ekimini yapıldı.

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da ilk Kent Bostanı açıldı: Geliri çalışan mahalleli kadınlara kalacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir