1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da siyasi partilerden açıklama: Depremzedeleri Van’a davet ediyoruz

Van’da siyasi partilerden açıklama: Depremzedeleri Van’a davet ediyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP öncülüğünde yapılan açıklamada, depremzedeler için halka yardım  ve dayanışma çağrısında bulunarak üzerlerine ne düşerse yapabileceklerini vurguladı.

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 büyüklüğünde yaşanan depreme ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Yeşil Sol Parti, HDP Van İl binasında ortak basın açıklaması düzenledi. Açıklamada konuşan HDP Van Eşbaşkanı Handan Karakoyun, depremin yarattığı yıkımın büyük olduğunu söyleyerek, dayanışma çağrısı yaptı.

Depremin üzerinden saatler geçmesine rağmen hala birçok bölgeye ulaşılamadığını hatırlatan Karakoyun, “Soğuk kış koşullarına rağmen on binlerce insanın enkaz altında hala bekliyor olması en büyük felakettir. Karşımızda deprem gerçekliğini gören bir organizasyon ve hazırlık bulunmamaktadır. Hatay’dan, Adıyaman’dan, Antep’ten hala ulaşılamayan mahallelerin olması durumun vahametini göstermektedir. Maalesef bizler can derdindeyiz. Halkımız kış günü sokaklarda ve enkaz altında bekletilmektedir” diye belirtti.

Tüm kurumların üzerine düşeni yapması gerektiğinin altını çizen Karakoyun, “Arama kurtarma deneyimi ve eğitimi olan tüm kişileri ve birimleri deprem bölgelerine çağırıyoruz. Bu konuda deprem bölgelerine gitmek isteyenlere ulaşım aracı sağlayabiliriz” dedi. 

Van halkına dayanışma çağrısı

Van’daki kurumlar olarak üzerlerine ne düşüyorsa yapacaklarını belirten Karakoyun, “Bizler 2011 Van depremlerinde, deprem ve kış koşullarında halkımızın nasıl yalnız bırakıldığını biliyoruz. Deprem felaketinin karşısında tüm toplumun kenetlenmesi gerekiyor. Bu kapsamda dün yaptığımız çağrı kapsamında öncelikle barınma sorunu yaşayan ailelerimizi Van’a davet ediyoruz. Evlerimiz dayanışmaya, paylaşıma, bölüşüme açıktır. An itibariyle yüzlerce ailemiz evlerinin müsait olduğunu, deprem bölgelerinde ev kiralamaya katkı sunabileceklerini ve deprem bölgesine gönüllü gidebileceğini kriz ve dayanışma masamıza bildirmiştir” ifadelerine yer verdi.

Karakoyun, halkın yardım konusunda Van’daki il ve ilçe örgütlerine gelerek, dayanışma için bilgi alabileceklerini söyledi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da siyasi partilerden açıklama: Depremzedeleri Van’a davet ediyoruz
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir