Van’da tefecilere operasyon: 10 kişi tutuklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda ‘Tefecilik’ yaptıkları iddiası ile gözaltına alınanlardan 10 kişi tutuklandı.

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin Van ili Muradiye ilçesi merkezli olmak üzere; Tekirdağ, Bilecik ve Kütahya’da tefecilere yönelik 27 Eylül’de bir operasyon düzenlendiğini duyurdu.

Valilik açıklamasında, söz konusu illerde toplan 17 kişinin ‘Tefecilik yaptıkları’ iddiası ile gözaltına alındıkları bildirdi.

Senetlere el konuldu

Düzenlenen operasyonda, 70 adet dolu çek/senet, 49 adet alacak verecek defteri, 11 adet cep telefonu, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 3 adet tabanca, 317 adet fişek/mermi ve 115 para alışverişine ait not kâğıdı ele geçirildiğini aktaran valilik, ayrıca yapılan incelemede şüphelilerin banka hesaplarında yaklaşık 29 milyon TL para döngüsü olduğunu tespit etti.

Jandarma Komutanlığında ifade işlemleri biten sanıklardan 10 kişinin tutuklandığını, 4’nün adli kontorl şartı ile geri kalan 3 kişinin ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldıkları belirten Valilik, sanıkların Erciş Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildiğini bildirildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da tefecilere operasyon: 10 kişi tutuklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir