Van’da tüm kadınlar 25 Kasım’da alanlara davet edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

25 Kasım için son hazırlıklarını yapan kadınlar, savaşların olmadığı, şiddetsiz bir yaşam için Van’da tüm kadınları sokağa çıkmaya davet etti. 

Van Barosu Kadın Hakları Merkezi, Tahir Elçi Konferans Salonu’nda basın açıklaması düzenledi. Açıklama yapan Kadın Hakları Merkezi’nden avukat Mariye Bildirici Borazan, Van Barosu bünyesinde Kadın Hakları Komisyonu olarak verdikleri mücadeleyi, 25 Kasım itibariyle Kadın Hakları Merkezi olarak devam edeceklerini duyurdu.  

Van’da tüm kadınlar 25 Kasım’da alanlara davet edildi - van kadinlar

Kadın Hakları Merkezi’ne başvuru yolları hakkında bilgi veren Borazan, “Van Barosu Kadın Hakları Merkezi’nin telefon numaraları veya doğrudan merkeze ulaşarak başvuru yapabileceklerini ifade etmek isteriz. Ellerinden alınan yaşam hakları ve özgürlükleri için merkez olarak yanlarında olduğumuzu ve hukuki olarak da süreci takip edeceğimizi ifade ederiz. Bu nedenle gerek merkezimizin telefon numarası ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden, gerek merkezimize üye olan herhangi bir avukatımız aracılığıyla, gerek Van Barosu binasını ziyaret ederek başvuru yapabileceklerini ifade edelim” diye konuştu.

Van’da tüm kadınlar 25 Kasım’da alanlara davet edildi - van kadinlar1

KESK Van Kadın Meclisi ise, 25 Kasım kapsamında İpekyolu ilçesinde bulunan Ardın Perihan AVM önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya çok sayıda kadın katılırken, Kadın Meclisi adına açıklamayı Eğitim-Sen Van Şube Eşbaşkanı Funda Demir Bozkurt okudu.

Bozkurt, “AKP bu yolla erkek şiddetini ve erkek egemen zihniyeti değiştirme yükümlülüğünü almayacağını açıktan duyurmuş oldu. Şimdi de 6284 sayılı yasayı tartışmaya açarak eril yargının nicedir süren cezasızlık politikalarını meşrulaştırıyor. Erkek şiddeti cezasız bırakılırken, kendi hayatlarını savunan kadınlar oldukça ağır cezalarla karşı karşıya kalıyor. Haklarımız ve hayatlarımız için İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz diyoruz. Sözleşme yeniden yürürlüğe girene, gereği yerine getirilene ve 6284 Sayılı yasa etkin bir biçimde uygulanana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Kadınların eşitlik ve özgürlük sorunu çözülmeden siyasi, medeni, sosyal ve ekonomik haklara erişimden bahsedilemeyeceğinin altını çiziyoruz varız diyoruz. Vardık ve var olacağız” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da tüm kadınlar 25 Kasım’da alanlara davet edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    25 Kasım 2023, 12:28

    […] kadınlar 25 Kasım dolayısı ile şiddete karşı yürüyor. […]

    Cevapla