Van’da tüm okullarda deprem tahliye tatbikatı yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da “13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü” kapsamında tüm okullarda deprem tahliye tatbikatı yapıldı.

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Van’ın tüm okullarında organize edilen tatbikata, 13 ilçedeki tüm okullarda görevli öğretmen ve eğitim gören öğrenciler katıldı. Kent merkezindeki Atatürk Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen tatbikat heyecanlı anlara sahne oldu.

Van'da tüm okullarda deprem tahliye tatbikatı yapıldı - AA 20231013 32389550 32389537 VANDA TUM OKULLARDA DEPREM TAHLIYE TATBIKATI YAPILDI
AA

Senaryo gereği meydana gelen depremde, siren çalınmasıyla çök-kapan-tutun yöntemiyle kendilerini korumaya çalışan öğrenciler, ikinci sirenle okulu terk etmeye başladı. Bu sırada okula gelen AFAD ekipleri, binayı tahliye ederek mahsur kalanları kurtardı.

Başarıyla sonuçlanan tatbikatın ardından öğrenciler, alkışlarla AFAD ekiplerine destek verdi.

AFAD İl Müdürü Mehmet Ulutaş, gazetecilere, dün kentte 4,7 şiddetinde bir depremin yaşandığını anımsattı. Kentteki tüm okullarda, aynı anda deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirildiklerini ifade eden Ulutaş, şöyle konuştu:

Van'da tüm okullarda deprem tahliye tatbikatı yapıldı - AA 20231013 32389550 32389543 VANDA TUM OKULLARDA DEPREM TAHLIYE TATBIKATI YAPILDI
AA

“Eğitim-öğretim yılı boyunca bu tatbikatları yine düzenleyeceğiz. Bugün okulumuzda senaryo gereği, afet durumunda birinci sirende çök-kapan-tutun yöntemi, ikinci sirende de deprem tahliyesi gerçekleştirildi. Bundan sonra da her okula gidip her öğrencimize dokunmaya çalışacağız. Bize desteğini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürümüze, öğretmenlerimize, yöneticilere teşekkür ederim. Bu okuldaki 1600 öğrencimiz 2 dakika 40 saniyede tahliye edildi. Bu da yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin bu konuya ne kadar önem verdiğinin göstergesidir. Emeği geçenlere teşekkür ederim.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da tüm okullarda deprem tahliye tatbikatı yapıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir