Van’dan Zeki Demirkubuz geçti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür-sanat etkinliklerinin iyice hız kazandığı Van’da Türkiye’nin en önemli yönetmenlerinden biri olan Zeki Demirkubuz sevenleriyle bir araya geldi. Kıraathane-Van Edebiyat Evi ve Toranj Sanat iş birliği ile düzenlenen etkinliğe katılım oldukça yoğundu.

Türkiye’de sinema konuşulduğunda akla ilk gelen bir kaç isimden biri olan Zeki Demirkubuz, son filmi ‘Hayat’ın, 60 bin gişe yapmasının ardından düzenlenen söyleşilerle sevenleriyle buluşmaya başladı. Bu buluşmalarda sinema üzerine derin sohbetler gerçekleştirilirken zaman zaman söyleşide Demirkubuz’un da filmi için dediği ‘Hayat işte…’ sözünü merkeze alan gündelik sohbetler yapıldı.

Kıraathane-Van Edebiyat Evi ve Toranj Sanat iş birliği ise giderek büyürken Van’da kültür-sanat anlamında önemli bir kent olma yolunda ilerliyor. Bu önemli iş birliği sayesinde ise Vanlı sanatseverler Elite World Otel’de yapılan söyleşiyle Demirkubuz’la buluştu.

Salonun hınca hınç dolduğu etkinlikte bir saat sürmesi beklenen söyleşi üç saat sürdü. Moderatörlüğünü Dilan Engin’in yaptığı söyleşide Demirkubuz ilk filmi ‘C Blok’ ve sinemaya nasıl başladığının serüvenini anlattı. Kader, Masumiyet, Bekleme Odası ve diğer filmler üzerine sohbet giderek derinleşti.

Filmlerden, tekniklerden ve yer yer duygulardan söz edilen söyleşi kapsamında Van’a ilk defa geldiğini söyleyen Demirkubuz, hem Van’ı çok sevdiğini hemde böylesi bir karşılamadan oldukça memnun kaldığını belirtti. Van’ı yaşamak ve daha çok dolaşmak için Nisan ayında yeniden Van’a geleceğini belirten Demirkubuz, soru-cevap kısmında ise büyük ilgi gördü.

Soru sormak için mikrofonun elden ele dolaştığı salonda Demirkubuz’u görmek için çeşitli kentlerden gelen katılımcılarda vardı. Sorulan sorularda bazen kendi sinema serüvenini anlatan Demirkubuz, verdiği cevaplarla da toplumsal yaşamla oldukça içli dışlı olduğunu sık sık gösterdi. Söyleşi soru-cevap kısmından sonra bitirildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’dan Zeki Demirkubuz geçti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir