Vanlı eğitimciler deprem bölgesinde: Acil yardım edin

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da bazı gönüllü öğretmenler deprem bölgesine gitti. Adıyaman’da sokakta bulunan aileleri ziyaret eden gönüllüler, barınma noktasında destek çağrısında bulundu.

2011 yılında yıkıcı bir depremle sarsılan Vanlılar, Maraş merkezli yaşanan deprem sonrası yardım seferberliği başlattı. Kentin her sokağında yardım seferberliği devam ederken, ilk günden itibaren deprem bölgesine ulaşan gönüllüler ise, çalışmalarını sürdürüyor. Adıyaman’da yardım çalışmaları yürüten gönüllü öğretmenler ise, çadır bulamadığı için sokakta ateş yakarak yaşam mücadelesi veren aileleri ziyaret ederek, başta acil olarak çadır olmak üzere barınma konusunda destek çağrısında bulundu.

‘Barınma sorunu çözülmelidir’

Depremi yaşayan bir kent olarak depremin ilk anından itibaren seferber olduklarını dile getiren gönüllülerden Mehmet Akif Erginyürek, kentte acil olarak çadır ve barınma sonunun çözülmesini istedi. Depremzede bir aile yanında açıklamalarda bulunan Erginyürek, “Van’dan geldik. En fazla biz sizi anlarız. Bizde 10 yıl önce bu acıyı yaşadık. Sokakta kaldık. Çadırsız kaldık. Bunun için yetkililer ve gönüllülere çağrımız acil olarak kentte çadır gönderilmelidir” çağrısında bulundu.

Depremzede aile ise, en büyük sorunların barınma olduğunu belirterek, tek isteklerin başlarını sokacak sıcak bir yer olduğunu dile getirdi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vanlı eğitimciler deprem bölgesinde: Acil yardım edin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    12 Ağustos 2023, 16:23

    […] Kızılay Van Edremit Şubesi, Depremde Yardımsever Gönüllülere Teşekkür Belgeleri ve Ödüllerini […]

    Cevapla