1. Haberler
  2. Özel
  3. Vanlı siyasetçiler AKP için seçim çalışması yapan memurları uyardı!

Vanlı siyasetçiler AKP için seçim çalışması yapan memurları uyardı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Van İl Eşbaşkanı Fikret Doğan ile Yeşil Sol Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, AKP için sahada çalışma yürüten devlet memurlarını uyararak, memurlara yasalara uyarak tarafsız kalmaları çağrısında bulundu.


Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine saatler kala siyasi partilerin çalışmaları da sürüyor. Van kent merkezi ile ilçelerde çalışma seferberliği başlatan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşil Sol Parti yöneticileri ise çalışmalarını tamamladı. Günlerdir sahada çalışmaların yürüten HDP Van İl Eşbaşkanı Fikret Doğan ile Yeşil Sol Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Van halkına; sandık başına giderek değişimden yana oy kullanmaları çağrısı yaptı. Son olarak, Van Büyükşehir Belediyesine bağlı Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) de müdür olarak görev yapan Mustafa Numan Özdağ’ın Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) kentte yürüttüğü çalışmalara aktif bir şekilde katıldığı basına yansımıştı. Bu durumu değerlendiren siyasetçiler, memurlara yasalara uyarak tarafsız kalmaları çağrısında bulundu.


‘Tarihsel bir seçimdir’


Yapılacak seçimin tarihsel bir seçim olduğunu dile getiren milletvekili Sayyiğit, milletvekili seçimlerin ise çeşitli hilelerle sonuçlandırıldığını kaydetti. Cumhurbaşkanlığı seçimin 28 Mayıs’ta yapılacağını hatırlatan Sayyiğit, “Bizde buradan sizin aracılığınızla halkımıza tekrar sesleniyoruz. 14 Mayıs’ta halkımızın kentte gösterdiği iradenin 28 Mayıs’ta da gösterilmesini bekliyoruz. Bu inançla bu güne kadar geceli gündüzlü çalışma seferberliği başlattık. Kadınlara, emekçilere, gençlere tüm Van halkına çağrımızdır; Yarın daha güçlü bir sandık başına gitmelerini bekliyoruz” dedi.

Vanlı siyasetçiler AKP için seçim çalışması yapan memurları uyardı! - Gulcan Kacmaz Sayyigit


‘Bazı devlet memurları suç işliyor’


Konuşmasının devamında kendisinin de Kanun Hükmünde Karararname (KHK) ile ihraç edilen bir devlet memuru olduğunu belirten Sayyiğit, 2015 yılından sonra binlerce emekçinin haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edildiğini söyledi. Devlet memurların tarafsızlık ilkesi olduğunu da hatırlatan Sayyiğit, iktidarın 21 yıllık süreçte ülkede kendi memurlarını yarattığını kaydederek, “Bu memurlar şuan iktidarın birer çalışanlanı gibi çalışıyor. Buradan onlara sesleniyoruz. Bağlı bulundukları kanunlara bağlı kalsınlar. Bunlarla ilgili derhal yasal işlem başlatılması gerekiyor” diye konuştu.

‘Gençler öncülük etmelidir’


Özeliklere gençlere çağrıda bulunmak istediğini dile getiren HDP Van İl Eşbaşkanı Fikret Doğan, ise gençlerden yarınki seçimlerde öncülük yapmalarını istedi. Doğan, “Bu iktidarın yarattığı durumdan dolayı her kesin bir nedeni ve mağduriyeti vardır. Kimimiz barış için, kimimiz ekonomi için, kimimiz özgürlük için oy kullanmaya gitmek sorundayız. Şimdiden halkımıza çağrımız; sandık başına giderek oy kullanmalarıdır. Bir oy bir oydur. Bir oy çok şey değiştirir. Onun için bütün halkımızın katılımını bekliyoruz”dedi.

Vanlı siyasetçiler AKP için seçim çalışması yapan memurları uyardı! - fikret Dogan

Gerekli işlemleri başlatacağız


Ayrıca seçim çalışmaları dönemin de kentte karşılaştırları hukuksuzluklara da dikkat çeken Doğan, “AKP ve MHP iktidarı bir parti devleti oluşturdu. Ve her tarafı baskı altında tutarak, devletin kurumlarını da kendi kurumları gibi işletmektedir. Mevcut yasaya göre de devlet memurlarının fili siyaset içinde yer almaları yasaktır. Bazı memurlar baskı altında tutularak, bazılarında zaten iktidar desteğiyle iş başına geldiği için onların çalışanları gibi sahada çalışmalar yürütmektedirler. Memurların yanı sıra devletin bütün kurumlarını da bu çalışmalarda kullanıyorlar” diye konuştu.


Doğan, son olarak sahada seçim çalışmaları yürüten devlet memurlarıyla ilgili gerekli yasal işlemleri başlatacaklarını söyledi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vanlı siyasetçiler AKP için seçim çalışması yapan memurları uyardı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir