Yeşil Sol Tatvan’da: Yolumuzun adı 3’üncü yol

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil Sol Parti’nin Serhat turunun son buluşması olarak Tatvan’da gerçekleştirdiği büro açılışında konuşan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Burası AKP-MHP iktidarına çıkış kapısı olacak” dedi. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Serhat seçim kolunun son buluşması Bitlis’in Tatvan ilçesinde gerçekleşti. Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ile milletvekillerinin katılımıyla Tatvan seçim bürosunun açılışı yapıldı. HDP ilçe binası önünde toplanan yüzlerce kişi sloganlarla seçim bürosu önüne kadar yürüdü. Yol boyunca heyet alkışlarla karşılandı.

Yeşil Sol Tatvan’da: Yolumuzun adı 3'üncü yol - btls 17 04 2023 tetwan buro acilis yeni1

‘Yolumuzun adı 3’üncü yol’

Adayların tanıtım ve selamlamasının ardından konuşan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, çok kritik bir sürece girdiklerini ve 14 Mayıs seçimlerinin Türkiye’de hem Kürtler açısından hem de seçime girecek bütün partiler açısından kıymetli bir yerde durduğunu ifade etti. Siyasetin iki kutup arasında yürütüldüğünü ifade eden Uçar, “Birincisi, Kürt ve kadın düşmanı politikalarla sahaya inen bir Cumhur ittifakı var, ikincisi Türkiye’nin köklü sorunları karşısında kalıcı çözümler sunamayan bir millet ittifakı var. Ve bir de bizim sizlerle birlikte, sizin mücadelenizden aldığımız güçle tarif ettiğimiz bir yol, bir ittifak var. Yolumuzun adı, üçüncü yol, ittifakımızın adı üçüncü ittifak. Ama bu üçüncü ittifakın içinde çok güçler var. Emek ve özgürlük ittifakı olarak sahadayız. Kürt özgürlük ve demokrasi ittifakı olarak sahadayız. Dolayısıyla seçime girerken herkesten çok daha güçlü girdik” dedi. 

‘Ölülerimize de zulmeden bu iktidarı yenmek boynumuzun borcu’

Şimdiden seçimi kazandıklarını belirten Uçar, “Bu seçim en çok da bizler açısından Kürtler açısından kritik bir seçim. AKP ve MHP ittifakı tek adam rejimi sahaya indi. Kurdukları bütün sözlerin içerisinde HDP var, tutuklu milletvekillerimiz var kadınlar var. Çünkü engelleyecek en büyük güç bizleriz. Bakın tek adam rejiminin sözcüsü diyor ki ‘devlet eşkıyalık yapmaz devlet hukuk devletidir. Hatırlatalım mevcut iktidarın Kürtlerle kurduğu hukuku. Bizim yaşayanlarımıza zulüm uygulayan bu iktidar mezarlarımızı bombaladı. Garzan mezarlığında birçok arkadaşımızın cenazesini habersizce kilometrelerce uzağa götürdü. Sadece yaşayanlarımıza değil ölülerimize bile zulmeden bir iktidarla karşı karşıyayız. O yüzden bu zaman dilimi bize zulmü reva gören iktidarı gönderme zamanıdır’ diye konuştu.

‘Burası AKP ve MHP iktidarına çıkış kapısı olacak’

Uçar, “Bitlis Kürdistan’ın kapısıdır. Eğer öyleyse biz bu kapıyı AKP MHP iktidarına çıkış kapısı yapabilir miyiz? Bizim giriş kapımız onların çıkış kapısı olsun. Yine tek adam rejiminin sözcüleri sahada hukuktan bahsediyorlar ama şunu söyleyelim; Biz bu rejimin bize reva gördüğü hukuku biliyoruz. Şenyaşar ailesi adalet sarayının önünde bekliyor. Bizim arkadaşlarımız her türlü baskıya rağmen, iradelerinden savundukları siyasetten vazgeçmediler. Cezaevlerinde hasta tutsaklara uyguladıkları hukuku biliyoruz. Onların uyguladığı bir hukuk yok tam tersine inkar asimilasyon yok etme politikasını en çok bizim üzerimizde yürütüyor. Biz 7 Haziran 2015’te çok güçlü bir başlangıç yaptık. Türkiye’ye Kürtleri, emekçileri, kadınları inkar eden bir iktidarın olamayacağının işaretini verdik. Şimdi bu seçim 7 Haziran’da yarım kalan işimizi tamamlama zamanıdır. Var mısınız?” dedi.

‘İktidara çok güçlü cevap vermemiz gerekiyor’

İktidara büyük bir cevap vereceklerini ifade eden Uçar, “İktidara bizim Bitlis’ten çok güçlü bir cevap vermemiz lazım. Bitlis’te bize bunu reva gören i̇ktidarın bütün il-ilçe örgütlerinin kapılarının kilitlenmesi lazım. Çünkü şunu biliyoruz, halkımızın coşkusu ve mücadelesi bize yeni bir demokratik ülkenin anahtarını verdi. Bu ülkenin demokratik cumhuriyetle buluşmasının anahtarı var. Bu anahtarı bunun için kullanalım ama aynı zamanda AKP–MHP iktidarına son verecek bir anahtar yapmaya çalışalım” dedi.

‘Seçimin belirleyeni Kürtler ve Kürdistani güçler olacak’

Mücadelelerinin en büyük gücünün kadınlar olduğunu ifade eden Uçar, “Bu iktidarın uyguladığı politikalar karşısında Kürdistan’da kadınlara ve gençlere uyguladığı özel savaş politikaları karşısında geri adım atmayan bir kadın iradesi var. Bu irade bugün alanlarda sokaklarda siyasette hem eşbaşkanlık ile birlikte hem de eşit temsiliyetle birlikte hayatın her alanındayız. Bu seçimin belirleyeni Kürtler ve Kürdistan özgürlük güçleri olacak. Gördüğümüz tablo bunun göstergesi. Ama bu iktidarın Kürtlere reva gördüğü inkarı asimilasyonu yoksulluğu göçü çoktan aşan bir mücadele dinamiğimiz var. Bunu büyütmek boynumuzun borcu. Cezaevlerinde ve sürgünde olan bütün arkadaşlara sözümüz var AKP gidecek biz geleceğiz” diyerek konuşmasını bitirdi.

Ardından seçim bürosunun açılışı yapıldı. Yeşil Sol Parti’nin Serhat seçim turu bu programla sonlandı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeşil Sol Tatvan’da: Yolumuzun adı 3’üncü yol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir