Yüksekova’da gözaltına alınan 10 kişi serbest bırakıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksekova’ya bağlı birçok köyde başlatılan askeri operasyon sonrası Memkava köyünde gözaltına alınan 10 kişi serbest bırakılırken, bir kişi ise gözaltında tutuluyor.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Memkava, Dara, Kaport ve Nêbarê köylerinde dün sabah saat 04.00 sıralarında başlatılan askeri operasyon sırasında çatışma çıktı. Bölgede yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Memkava köyüne baskın yapıldı. Evlerinden çıkartılan Özkaplan ailesine mensup 10 kişi gözaltına alındı.

İşkence ve darp

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) haberine göre, Dara köyünde de Esat Çakmak adlı bir yurttaşın polisler tarafından darp edilerek gözaltına aldığı ve Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğünde tutulduğu öğrenildi. Çakmak’ın yol boyu ve 3 günlük gözaltı süresi boyunca işkence ve kötü muameleye maruz kaldığı belirtildi. Çakmak, gözaltında tutulmaya devam ediliyor. 

Adli kontrol şartıyla bırakıldı

Gözaltına alınan yurttaşlar 24 saatlik avukat görüş kısıtlılığının ardından müvekkilleriyle görüşme sağlayabildi. Yurttaşlardan, Zenüre, Zine, Adile, Jiyan ve İlham Özkaplan ile isimleri öğrenilemeyen 4 kişi emniyetteki ifadelerin ardından serbest bırakılırken, Osman Özkaplan ise savcılık ifadelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Emniyet ve savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılan tüm köylüler bırakıldıktan bir saat sonra tekrar gözaltına alınarak, karakola götürüldü. Köylülere, karakolda muhbirlik yapmaları konusunda baskı yapıldığı iddia edildi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yüksekova’da gözaltına alınan 10 kişi serbest bırakıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir