Yüksekova’da operasyon bölgesine götürülen çobandan haber alınamıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sipêrêz Dağı’nda başlatılan askeri operasyon sonrası gözaltına alınarak zorla operasyon bölgesine götürülen çobandan haber alınamıyor.  

Hakkari’nin Yüksekova ilçe sınırlarında bulunan Sipêrêz Dağı’nda 25 Temmuz’da başlatılan askeri operasyon devam ediyor. Operasyon sürerken dün operasyon bölgesine zorla götürülen soyadı öğrenilemeyen Murat adındaki çobandan da haber alınamıyor. 

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) haberine göre; Operasyon kapsamında Tiloran’a Jêr, Tiloran’a Jor, Pagê, Mitirban, Meşkan, Mûşan,Yêkmal’a Jêr, Yêkmal’Jor,  Kendalok ve Wargenima köylerinin bulunduğu alanlarda Tajdîn, Sipêrêz, Xidrok, Omerê Dağı, Pagê, Topizava, Gîlêşîna, Xidrok ve Sêraz yaylalarına yüzlerce asker, zırhlı araç ve helikopter takviye edildi. 

İHA ve SİHA hareketliliği

İki gündür akşam saatlerinde Sipêrêz ve Xidrok dağının bulunduğu alanda yoğun silah seslerinin geldiği kaydedilirken, dün operasyon bölgesinde yoğun İHA ve SİHA hareketliliği olduğu öğrenildi. Dün sabah saatlerinde gözaltına alınarak operasyon bölgesine götürüldüğü belirtilen Murat adlı çobandan da haber alınamıyor. Çobanın ailesi çocuklarının hayatından endişe ederken, kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı. 

Öte yandan, Şiyar Demir isimli çoban da kırsal alanda mahsur kalmış, köylülerin yanına gitmesi askerler tarafından engellenmişti. Demir’in mahsur kaldığı alandan çıktığı öğrenildi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yüksekova’da operasyon bölgesine götürülen çobandan haber alınamıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir