18 yaşında girdiği cezaevinde 48 yaşında çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

30 yıl 3 ay önce 18 yaşında girdiği cezaevinden 48 yaşında çıkan Remzi Topdemir ailesi ve arkadaşları tarafından zılgıtlarla karşılandı.

Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde  tutuklu bulunan Remzi Topdemir, 18 yaşında girdiği cezaevinden 48 yaşında çıktı. Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunan Topdemir, 30 yıl 3 ayın ardından cezaevinden çıktı.

Topdemir, 1993’te henüz 18 yaşındayken, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Pınaroğlu  köyünde  gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) yapılan yargılamada “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak” iddiasıyla müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Topdemir, karar mahkemesinde slogan attığı gerekçesiyle 3 ay daha hapis cezası verilmişti.

Topdemir, aldığı cezanın dörtte üçü olan 30 yıl 3 ay olan cezasını tamamlamasının ardından bulunduğu cezaevinden 48 yaşında tahliye edildi.

Topdemir ailesi, cezaevi  önünde karşılamak için sabahın erken saatlerinde soğuk havaya rağmen cezaevinin önüne geldi.  Tutuklu Hükümlü Aileleriyle Dayanışma Derneği (TUHAY –DER) Amed Şubesi, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu  (MED TUHAD-FED) avukatı Aslı Bulut ve çok sayıda köylüsü, Topdemir’i karşılamak için aileyi yalnız bırakmadı.

Topdemir, cezaevinden zılgıt, alkış ve çiçeklerle karşılandı. Ardından barışın sembolü olan beyaz güvercinler uçurtuldu.

MA’nın haberine göre; Topdemir, Kendisi için karşılamaya gelenlerle selamlaştıktan sonra konvoy halinde gelen çok sayıda araçla birlikte, doğduğu köyüne doğru yola çıktı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
18 yaşında girdiği cezaevinde 48 yaşında çıktı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir