7. yargı paketi sonrası akıllardaki soru: Genel af çıkacak mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genel af konusu son durum ve gelişmeleriyle yakından takip ediliyor. Açık cezaevlerinde pandemi dönemindeki izinle beraber 120 bin civarında mahkum izne gönderilmişti. 7. Yargı paketiyle birlikte ise “Mahkumlara genel af çıkacak mı, infaz iyileştirme nedir, kimlere af çıkacak?” konusu gündeme geldi. İşte genel af konusunda tüm detaylar…

7’nci yargı paketiyle beraber mahkumlara genel af çıkacağı konusu gündemdeki yerini aldı. Bilindiği üzere pandemi sürecinde yaklaşık olarak 120 bin mahkum izne gönderilmişti. Bu affın yasalaşması durumunda ise izne çıkan kişiler bir defaya mahsus olarak tahliye edilecek. Peki, 7. Yargı paketi ile mahkumlara genel af çıkacak mı, infaz iyileştirme nedir, kimlere af çıkacak? İşte genel af konusunda son durum ve detaylar.

7. Yargı paketinde genel af var mı?

Maraş depremi nedeniyle ertelenen 7. Yargı Paketi düzenlemesi bugün Meclis’e sunuldu. AK Parti milletvekillerinin imzası ile TBMM Başkanlığına gelen düzenlemeye göre Engellilik sebebiyle bakıma muhtaç veya ağır bir hastalığa düçar (yakalanmış) 18 yaşını doldurmamış çocuğu olan ve 10 yıldan az hapis cezasına mahkum edilen kadın hükümlülerin cezalarının infazının, belirli yükümlülükler altında 1 yıla kadar ertelenebilmesine, ertelemenin 6 aylık periyotlarla 2 yıl daha uzatılabilmesine imkan tanınıyor. Genel afla ilgili bir madde ise yer almıyor.

Genel af çıkacak mı?

Düzenleme tam anlamıyla bir genel af ifade etmiyor. Pandemi sürecinde açık cezaevlerindeki yaklaşık 120 bin mahkum izne gönderilmiş ve izin süresi pandemiden sonra da 31 Temmuz 2023’e kadar uzatıldı.

Söz konusu infaz iyileştirmesi yasalaşırsa izne çıkarılan mahkumlar bir defalığına mahsus olarak tahliye edilecekler. Böylelikle izindeki yaklaşık 120 bin mahkum kısmi aftan yararlanmış olacaklar.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
7. yargı paketi sonrası akıllardaki soru: Genel af çıkacak mı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir