Ağrı vekili Bozdağ hakkındaki fezleke Bakanlığa gönderildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın hedef göstermesinin ardından HEDEP Ağrı Milletvekili Heval Bozdağ hakkında hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Ağrı Milletvekili Heval Bozdağ hakkında, “örgüt üyeliği” suçlamasıyla hazırlanan fezlekenin Adalet Bakanlığı’na gönderildiğini açıkladı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, örgüt üyesi olduğu öne sürülen kişilerin Bozdağ’ın aracı ile sınır dışına çıkartılmaya çalışıldığı yönünde iddialarda bulunmuştu. HEDEP, “İçişleri Bakanı gerçekleri saptırarak algı operasyonu yapıyor” sözleriyle Yerlikaya’yı yalanlamıştı. 

HEDEP açıklamasında şu ifadelere yer vermişti: “İçişleri Bakanı gerçekleri saptırarak algı operasyonu yapıyor. Gözaltına alınanlar Gençlik Meclisimizin (Ronahi Tunç) ve Parti Meclisimizin (Hazal Karabey) üyesidir. Kongre çalışmalarımız için Heval Bozdağ vekilimizle birlikte Ankara’dan Ağrı’ya gitmişlerdir. Gözaltına alındıklarında arkadaşlarımız bu durumu açıklamışlardır. Adliyedeki ifadelerinden sonra önce serbest bırakılmışlar, ancak ısrarla Adliyede tutulmuşlardır. Daha sonra da itiraz üzerine ve beyanlarına rağmen haksız yere tutuklanmışlardır. İçişleri Bakanının açıklaması yargıya müdahaledir ve algı operasyonudur. Bu hukuksuzluğu kınıyoruz.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ağrı vekili Bozdağ hakkındaki fezleke Bakanlığa gönderildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    24 Kasım 2023, 10:45

    […] Ağrı’ya giden uçak seferlerinin düşürüldüğünü ve İzmir uçuşlarının ise tamamen iptal edildiğini paylaşan HEDEP’li Heval Bozdağ, “Ulaşım politikası değişmeli” diyerek tepki gösterdi. […]

    Cevapla