Akılardaki soru: Seçimler ertelenecek mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin gözü kulağı deprem bölgesinde ama aklı da seçimlerde. AKP’li kurmayların, depremler sonrası yeni bir seçim kampanyası hazırlanacağını söylemesiyle tartışma alevlenecek gibi görünüyor.

Türkiye’de seçimler 18 Haziran’da yapılacaktı. Ancak iktidar, tarihi, 14 Mayıs’a çekmişti. Yüz binlerce insanın hayatını alt üst eden depremlerin ardından seçimlerin ne zaman yapılacağı ise belirsiz. İktidar cephesi henüz net bir pozisyon almış değil. Muhalefet ise ertelemeye kesinlikle karşı.

Anayasanın 78’inci maddesi, seçimin sadece savaş nedeniyle Meclis kararıyla bir yıl ertelenebileceğini söylüyor. Yani anayasaya göre savaş haricinde hiçbir nedenle seçim ertelenemez.

Peki tartışma nasıl başladı, bugüne kadar kim ne dedi?

Fitili ‘üst düzey hükümet görevlisi’ ateşledi. 9 Şubat’ta Reuters’a konuşan ‘üst düzey hükümet yetkilisi’, depremlerin yol açtığı yıkımın seçimleri ‘çok ciddi’ zora soktuğunu söyledi. Deprem bölgesinde Türkiye nüfusunun yüzde 15’inin yaşadığını belirten yetkili şöyle devam etti: “Böyle bir ortamda seçim kampanyası mı yapılır? Acımızı yaşamadan siyaset konuşmak oy istemek her siyasi parti için kabulü zor bir durum. Girilen seçim döneminden çıktık gibi.” (Diken)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Akılardaki soru: Seçimler ertelenecek mi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir