AKP Van listesini Arvas’lar bastı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Van Milletvekili Abdulahat Arvas, 14 Mayıs seçimleri için yeniden aday adayı oldu. Arvas ile aynı soyadı taşıyan beş kişi daha AKP’nin aday adayı listesinde yer aldı.

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine sayılı günler kaldı. Siyasi partilerin genel merkezlerinin, 9 Nisan (yarın) saat 17.00’ye kadar aday listelerini YSK’ye teslim etmeleri gerekiyor. Şu ana kadar siyasi partiler adaylık için başvuru yapan isimleri paylaştı. Duvar Gazetesinden Kadir Cesur’un haberine göre Van’da, AKP milletvekilliği aday adayı listesinde bu dönem toplam 98 kişi yer alıyor ve listede AKP Van Milletvekili Abdulahat Arvas ile aynı soyadını taşıyan 5 kişi daha bulunuyor. Bu isimler; Yasemin Arvas, Muhammed Mücahit Arvas, Nimetullah Arvas, Muhammed Fadıl Arvas ve Ömer Arvas.

Toplam 10 dönem meclise vekil gönderen Arvas ailesi, Van ve bölgesinde de bilinen bir aile. TBMM’nin 2, 5, 6, 7 ve 8. dönemlerinde İbrahim Arvas, 11. döneminde Abdulhakim Arvas, 20, 21 ve 22. dönemlerinde Maliki Ejder Arvas ve son olarak 27. döneminde Abdulahat Arvas meclis sıralarında yer aldı. Toplam 10 dönem meclise milletvekili gönderen Arvas ailesinden birçok kişi Van’daki kamu kurumlarında yönetici pozisyonunda görev yapıyor.

Eski müftü de aday adayı


Van İl Müftülüğü’nün internet sitesinde ‘müftülerimiz’ başlığı altında 13 müftünün ismi bulunuyor. Van’da geçmiş yıllarda görev yapan bu 13 müftüden 5’i de yine ‘Arvas’ soyadını taşıyor. 1920-1927 yılları arasında Masum Arvas, 1946-1948 yılları arasında Hasan Arvas, 1949-1956 yılları arasında Nizamettin Arvas, 1956-1979 yılları arasında Mehmet Kasım Arvas ve 2009-2019 yılları arasında Nimetullah Arvas il müftülüğü görevini yürüttü. Ayrıca, Sıbğetullah Arvas’da 2017 yılından beridir Gevaş Müftüsü olarak görev yapıyor. ‘Arvas’ soyadını taşıyan son müftü Nimetullah Arvas da şu anda AK Parti’nin milletvekili aday adayı listesinde yer alıyor.

Vekil Arvas, torpil iddialarını yalanlamıştı


Cumhuriyet Gazetesi’nden İlayda Kaya, 13 Kasım 2021 tarihinde yayınlanan ‘Van’da Arvas Saltanatı’ başlıklı haberinde, Van’da AK Parti Milletvekili Abdulahat Arvas’ın akrabalarının başta eğitim olmak birçok kamu kurumunda liyakatsiz olarak yönetici pozisyonunda görev yaptığı belirtmişti. Kaya’nın haberinin yayınlanmasından 10 gün sonra bir otelde, ‘Arvas Ailesi Buluşması’ adıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Arvas, hakkında çıkan haberin gerçeği yansıtmadığını belirterek, aile yapısının 700 yıl öncesine dayandığını ve AK Parti kurulmadan 18 yıl önce de aileden bürokrat olarak göreve başlayanların olduğunu söyledi.

Belediyelerdeki ‘Arvas’lar


Arvas ailesinden birçok isim kentte bulunan il ve ilçe belediyelerinde de yöneticilik yapıyor. Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, Gevaş Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Arvas ve Tuşba Belediyesi’nin AK Partili meclis üyesi Nuri Arvas da aynı ailenin mensupları arasında yer alıyor. Kayyım yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi’nde ise İtfaiye Dairesi Başkanlığı görevini Abdulillah Arvas yürütüyor.

Öte yandan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin (Van YYÜ) resmi internet sitesinden edilen bilgilere göre üniversitede ‘Arvas’ soyadını taşıyan birçok akademisyen bulunuyor. Bu akademisyenler, Eğitim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Gevaş Meslek Yüksek Okulu’nda görev yapıyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP Van listesini Arvas’lar bastı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir